Voor het eerst goed en eerlijk gehouden NL'se vrije uitloop kalkoen


 

Baambrugge, 8 november 2017 – Eindelijk goede kalkoen uit Nederland. Voor het eerst komt het beste kalkoenenvlees niet meer uit Engeland of Frankrijk maar gewoon uit Nederland. Via koopeenkalkoen.nl zijn de langzaam groeiende vrije uitloop kalkoenen van boer Anton te bestellen. De kalkoenen worden met kerst thuis bezorgd.

Kalkoen met smaak

Het motto van koopeenkalkoen.nl is: eet minder vlees, en als je het eet, kies dan voor goed en traceerbaar vlees. Koopeenkalkoen.nl is een protest tegen de vleesindustrie waar de herkomst van vlees onduidelijk is en waarbij dieren als product worden behandeld. De ‘Caringa light bronze’ kalkoenen van koopeenkalkoen.nl wonen op een prachtige boerderij in Nederland. Het ‘Caringa light bronze’ ras is een kruising tussen een oorspronkelijk Frans kalkoenenras en de Amerikaanse wilde kalkoen. Het ras groeit langzaam en is zelden ziek. Omdat ze de tijd krijgen om groot te worden, heeft het vlees meer smaak en een stevige structuur. De kalkoenen krijgen alle ruimte in een begroeide buitenomgeving en eten voer dat grotendeels uit granen bestaat. Na een lange dag van typisch kalkoenen arbeid (pikken & scharrelen), gaan ze gezamenlijk op stok.

Speciaal voor kerst

De kalkoenen van koopeenkalkoen.nl worden per hok kalkoenen verkocht. Pas als alle hokken verkocht zijn worden de kalkoenen geslacht en met kerst geleverd. Er kan gekozen worden tussen een panklare kalkoen of een gevulde kalkoen. De kalkoen wordt dan gevuld met een traditionele vulling van gedroogd fruit, kippengehakt en verse kruiden.

Kalkoen aan huis
Een kalkoen van koopeenkalkoen.nl is ongeveer 4,5 kilo, daar kunnen 10 tot 12 mensen van eten. Het pakket wordt gratis thuis bezorgd in de week voor kerst. 

Over Crowdbutching
Crowdbutching.com is in 2014 opgericht. Het komt voort uit Boerderij Lindenhoff dat al 40 jaar bezig is met goede voeding. De eigen slagerij verkoopt via de websites koopeenkalkoen.nl, koopeenkoe.nl, koopeenvarken.nl, koopeengeit.nl en koopeenkip.nl duurzaam en traceerbaar vlees van hoge kwaliteit. 

Steeds meer mensen weten de websites te vinden en bestellen er een vleespakket. Het aantal klanten steeg in 2016 tot meer dan 30.000. Via de sites van crowdbutching.com koop je samen met anderen (de crowd) een (deel van) een kalkoen, koe, kip, geit of varken. Het dier wordt pas geslacht als al het vlees is verkocht. Zo gaat er niets van het dier verloren. Crowdbutching.com levert in heel Nederland en is sinds april 2016 met kaufnekuh.de en kaufeinschwein.de ook actief op de Duitse markt.

BizPress.nl