Recordopbrengst van 1 miljoen euro voor de Ronald McDonald Huizen


Nu al recordopbrengst van de sponsorwielertocht en sponsorloop HomeRide en HomeRun

Deelnemers aan HomeRide en HomeRun, de sponsorwielertocht en sponsorloop van het Ronald McDonald Kinderfonds, hebben al meer dan 1 miljoen euro opgehaald. Een record. En de donaties komen nog steeds binnen…Renate Westerlaken, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: “Een geweldig bedrag. Het is fantastisch dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen steunen. Ik wil iedereen dan ook enorm bedanken.”

Sinds vanmiddag 12:00 uur fietsen en rennen meer dan 1.000 amateurwielrenners en hardlopers 24 uur lang voor de Ronald McDonald Huizen. De wielrenners leggen daarbij in teamverband 500 kilometer af, de hardlopers 200. Ze kregen en krijgen dit weekend meerdere buien op hun hoofd, maar zij houden de moed erin en gaan gestaag en vastberaden door. Dag én nacht. De deelnemers zamelen met hun actie geld in, om zo de afstand tusen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen.

HomeRide vindt voor de zevende keer paats. De HomeRiders fietsen na de start op het Domplein in Utrecht langs de Ronald McDonald Huizen in Zwolle, Arnhem, Tilburg, Nijmegen, Rotterdam, Leiden, Den Haag en Amsterdam. Ook komen zij langs een speciaal McCheerpoint van hoofdsponsor McDonald’s. Hier stapt Olympisch kampioen Leontien van Moorsel op om hen naar de finish op het Domplein te ‘duwen’.

HomeRun beleeft dit jaar zijn eerste editie, en is de evenknie van HomeRide. De HomeRunners startten eveneens op het Domplein. Daarna leggen zij 5×40 kilometer af, een kleine 5 marathons dus. De route gaat van het Domplein naar De Bilt, Maarssen. Zij finishen zondag met de HomeRiders op het Domplein.

De route van beide sponsortochten heeft de vorm van een hart want : Home is where the heart is.

Voor meer informatie kijk op www.homeride.nl en www.home-run.nl

BizPress.nl