Persbericht: Wibu-Systems verrijkt Intel SGX ecosysteem met CodeMeter Binding ExtensionHengelo, maart 2018 – Wibu-Systems heeft CodeMeter, het systeem voor softwarebescherming en licentiemanagement, gereed gemaakt voor gebruik in combinatie met Intel® Software Guard Extensions (Intel SGX) op Windows platformen.

De CodeMeter technologie is toegespitst op het automatisch dan wel handmatig beschermen van software, firmware en data. Het systeem biedt een encryptiemethodiek die zich niet laat kraken en interacteert met een voorziening voor de beveiligde opslag van licentie- en gebruiksrechten. De encryptiesleutels zijn veilig vastgelegd in de vorm van hardware, software of in de cloud. Deze complexe, maar gemakkelijk te gebruiken oplossing draait op computers, mobiele apparaten, embedded systemen, PLC’s en zelfs op microcontrollers. CodeMeter SmartBind is een gepatenteerde oplossing waarmee een digitale vingerafdruk wordt gemaakt van het apparaat waarop de te beveiligen software draait. De cryptografische sleutels komen in een veilig afgeschermd licentiebestand (CmActLicense). Afhankelijk van de ingestelde toleranties blijven die sleutels geldig ook wanneer hardware componenten van het apparaat wijzigingen ondergaan. Het mechanisme voor de hardware binding (CodeMeter Binding Extension) maakt het mogelijk om het niveau van koppeling aan hardwarespecificaties af te stemmen op de gebruiker.

Intel SGX is een uitbreiding op de architectuur, waarmee de toegang tot applicatiecode en data is te beveiligen. Softwarebouwers kunnen met een Intel SGX SDK (ontwikkelset) hun binaire code onderbrengen in zogeheten enclaves, waarvan de inhoud zich niet in het geheugen laat uitvoeren. De instructies van deze ontwikkelset zijn te gebruiken met de 6de, 7de en 8ste generatie Intel Core™ processorplatformen en Intel Xeon® E3 processoren.

Intel SGX versleutelt de in een enclave vastgelegde binaire code in het RAM-geheugen (Random-Access Memory).  Softwareleveranciers kunnen deze technologie>

Lees verder..

BizPress.nl