Persbericht: Wibu-Systems verbreedt aanbod voor industriële automation ecosysteem met CmStick/BMCHengelo, februari 2018 – Wibu-Systems presenteert tijdens Embedded World (27 feb. t/m 1 mrt, stand 360, hal 4 in Neurenberg) CMStick/BMC, het nieuwste lid van de familie van dongels voor het veilig opslaan van cryptografische sleutels en softwarelicenties. 

CmStick/BMC is een toonbeeld van innovatie en verkleining van SiP-technologie (System in Package), die binnen de metalen behuizing een connector voor USB 3.1. snelle data overdracht integreert met een SLM97 controller van Infineon voor het beveiligd vastleggen van sleutelinformatie op een smart card chip. Verder biedt de dongle ruimte voor aanvullende software en data via 16GB 2-bit MLC flashgeheugen, inclusief een U9 flashcontroller die het lees/opslagproces aanstuurt vanuit hyMap® firmware van Hyperstone.

Door de compacte en tevens fraai ontworpen behuizing (12,1 mm x 22 mm x 4,5 mm) leent de CmStick/BMC zich goed voor ’branding’ acties door de leveranciers van systemen en apparaten die hun kennis en software beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik met  CodeMeter. Dezelfde dongle met geïntegreerde technologie is als CmStick/B ook leverbaar zonder flashgeheugen.

CodeMeter omvat een complete set oplossingen voor licentiebeheer en beveiliging tegen hacken en softwarepiraterij. Deze technologie van Wibu-Systems wordt toegepast door een reeks prominente spelers op het gebied van industriële automatisering. 

  • Sedert de eerst implementatie in V3.5 van CODESYS, biedt 3S-Smart Software Solutions een integratie aan met een dongle gebaseerd licensiesysteem voor de plugin faciliteiten van PLC-applicaties, waaronder een API-koppeling en een kopieerbeveiliging van PLC-programmacode.
  • B&R, en ABB gebruiken de dongle niet alleen voor afschermen van hun intellectueel eigendom, maar bieden dezelfde karakteristieken van een beveiligde omgeving (container) ook aan hun klanten met behulp van de multi-vendor opti>

    Lees verder..

BizPress.nl