Persbericht: Wibu-Systems toont veilige, handzame en duurzame dongle voor beveiliging en softwarelicentiebeheer van industriële besturingsystemenWibu-Systems toont op SPS IPC Drives, een beurs op het gebied van aandrijftechniek in het Duitse Neurenberg, het nieuwste model USB beveiligingsdongle: CmStick/BMI.

Van één van de kleinste en functioneel krachtigste dongles op de markt leverde Wibu-Systems al eerder een uitvoering (CmStick/B) zonder flash geheugen en een variant (CmStick/BMC) met flash geheugen. Nu toont het bedrijf de CmStick/BMI, voorzien van pSLC flash geheugen (pseudo-single-level-cell). Dit flash geheugen type onderscheidt zich door een grotere snelheid en een langere levensduur.

Alle CmStick dongles kenmerken zich door een zeer kleine en elegant gevormde metalenbehuizing. Daardoor laten ze zich gemakkelijk verplaatsen tussen de USB-poorten van de diverse apparaten bij overgang van de gebruikslicentierechten van software naar andere hardware. 

In de industriële sector moeten digitale hulpmiddelen bestand zijn tegen extreme omstandigheden en hardhandig gebruik. Met de CmStick/BMI komt Wibu-Systems tegemoet aan de wensen van producenten van intelligente apparaten door in een uiterst compacte dongle een reeks innovatieve functies onder te brengen. 

Dankzij de voor deze dongle gekozen SiP (System in Package) technologie, is de USB-connector volledig geïntegreerd in de behuizing en niet langer een separaat aangebracht component. Daarmee is CmStick/BMI de kleinste USB-stick met pSLC flash geheugen ter wereld en is deze tevens bestand tegen storingen, veroorzaakt door bijvoorbeeld extreme druk, temperatuurschommelingen, trillingen of vochtigheid. Door de geringe afmeting vormt de stick niet langer een hinderlijk uitstekend element van een ’embedded’ systeem (PLC) of een in de productieruimte geplaatste computer. Net als de andere hardware gebaseerde onderdelen van het CodeMeter productenpallet is de CmStick/BMI voorzien van de meest geavanceerde smart card chip van Infineon. Deze SLM97 beveili>

Lees verder..

BizPress.nl