Persbericht: T-Systems en Atento tekenen 10-jarig contract voor datacenterbeheer in BraziliëT-Systems tekent een 10-jarige overeenkomst met het beursgenoteerde Atento, wereldwijd top 5 speler op het vlak van Customer Relationship Management (CRM) en Business Process Outsourcing (BPO) diensten en marktleider in Latijns-Amerika. Met deze strategische overeenkomst neemt T-Systems het volledige beheer over van het datacenter van Atento. Onderdeel van de overeenkomst is de transitie van alle BPO en CRM-activiteiten naar een cloudomgeving. Daarmee is Atento straks in staat sneller en makkelijker nieuwe diensten in de markt te zetten.

Bij de overname van het datacenterbeheer gaat T-Systems gebruikmaken van de nieuwste technologie. Met het doel om optimale veiligheid te bieden ter bescherming van de grote hoeveelheden gegevens die Atento heeft opgeslagen in het datacenter. De volledige transitie naar een cloudomgeving wordt onderdeel van de meerjarenaanpak. Verder gaat T-Systems drie verschillende datacenterlocaties consolideren op één T-Systems platform. Alle Atento medewerkers die werkzaam zijn in deze datacenters komen in dienst van T-Systems.
 
“Deze strategische overeenkomst met T-Systems is voor ons bedrijf een belangrijke stap vooruit in onze evolutie naar een ware digitale BPO dienstverlener. Het uitbesteden van het beheer van ons datacenter geeft de gelegenheid ons nog meer en beter te richten op onze kernactiviteiten; klanten de beste oplossingen bieden op het vlak van klantervaringen in ons huidige digitale en zeer concurrerende landschap,” vertelt Dimitrius de Oliveira, Managing Director van Atento in Brazilië.
 
“Dit partnership met Atento is voor ons een flinke versterking van onze marktpositie in Latijns Amerika. We laten hiermee zien dat we in staat zijn hele bedrijfskritische operaties te beheren van grote organisaties in verschillende sectoren,” concludeert Ideval Munhoz, CEO van T-Systems in Brazilië.

Over Atento

Lees verder..

BizPress.nl