Persbericht: Succesvolle 1e Fiber VakdagSnelle, betrouwbare glasvezelverbindingen zijn noodzakelijk om de digitale economie te ondersteunen. Hoog tijd voor een eerste Fiber Vakdag, georganiseerd op 19 juni door brancheorganisatie Fiber Carrier Association (FCA).

Tijdens deze informatiedag waren alle partijen die actief zijn op het gebied van glasvezelnetwerken aanwezig. Van technisch georiënteerde mensen tot beleidsmakers. Iedereen leert van elkaars perspectief. Dit evenement vormt dan ook de aanzet tot betere kennisdeling en samenwerking.

Ontmoetingsplaats
Ook Eurofiber sprak tijdens de Fiber Vakdag onder andere over een slimmere benutting van bestaande glasvezelinfrastructuur. Volgens Lex Wils, Innovation Officer bij de Eurofiber Group en voorzitter van de FCA, is kennisdeling over glasvezelnetwerken van essentieel belang: ‘Er valt veel te vertellen over glasvezelnetwerken. Dat varieert van technologie tot standaarden en Service Level Agreements. Die verschillende aspecten kwamen aan bod tijdens de Fiber Vakdag. Zie het als een ontmoetingsplaats waar je alle relevante informatie over aanleg en beheer van glasvezelnetwerken kunt vinden.’

Gevarieerd programma
Het evenement bood een gevarieerd programma. Denk bijvoorbeeld aan de financiering van projecten en het uitvoeren van graafwerkzaamheden. Daarnaast gingen de sprekers in op de huidige en toekomstige mogelijkheden van glasvezel. Ook regionale bewonersinitiatieven en de samenwerking tussen gemeenten en glasvezelinitiatieven stonden op het programma.

Het complete verhaal over glasvezel
Nederland loopt voorop in het aanbieden van glasvezelinfrastructuur. Landelijk, regionaal en lokaal ontstaan mooie initiatieven. Maar er heerst veel onduidelijkheid, ziet Andrew van der Haar, directeur van FCA. ‘Kennis van wet- e>

Lees verder..

BizPress.nl