Persbericht: Rittal, Circle B en Switch Datacenters lanceren OCP Experience CenterMet de oplevering van dit eerste operationele OCP Experience Center in Europa onderstrepen de drie bedrijven hun leidende rol op de Nederlandse en Europese markt voor OCP promotie en deployment.

Rittal, Circle B en Switch Datacenters maken vandaag bekend in Amsterdam een eerste OCP Experience Center te hebben gebouwd. De bedrijven realiseren daarmee de in de markt lang gekoesterde wens OCP concreet en tastbaar te maken. Door het gezamenlijk optreden is in enkele maanden tijd een volledige operationele OCP omgeving neergezet. Het systeem bestaat uit racks ingericht met IT hardware inzetbaar voor Telecom als colocatie en dedicated datacenters.

Het is de eerste keer dat  Rittal, Circle B en Switch Datacenters op een dergelijke schaal samenwerken aan een niet commercieel project. De racks zijn afkomstig van Rittal en de hardware is afkomstig van Circle B. Switch Datacenters stelt ruimte in het Amsterdamse datacenter en de benodigde aansluitingen beschikbaar.


De initiatiefnemers, vlnr, Menno Kortekaas (Circle B), André Hiddink (Rittal B.V.) en Edgar van Essen (Switch Datacenters)

Aanleiding
Aanleiding voor de samenwerking is dat de zowel Rittal, Circle B als Switch Datacenters constateren dat binnen de IT sector de IT verantwoordelijken bij enterprises en overheden opvallend weinig aandacht besteden aan OCP. OCP is opgericht door Facebook, RackSpace en Microsoft. Het vormt de basis waarop hyperscalers, de grote datacenters die de cloud diensten van een partij aanbieden, opereren. In de VS en elders is het een onderwerp dat hoger op de agenda staat en>

Lees verder..

BizPress.nl