Persbericht: Qlik versterkt focus op Developer CommunityQonnections 2018, Orlando, Florida, 3 mei 2018 – Qlik®, marktleider op het gebied van data-analyse, heeft tijdens Qonnections, haar jaarlijkse conferentie voor klanten en partners, bekendgemaakt haar focus op developers verder te versterken. Het bedrijf doet dit onder meer door de bestaande developers community verder uit te bouwen en een nieuw op developers gericht platform te lanceren.

Developers creëren nieuwe, innovatieve oplossingen voor de meest geavanceerde uitdagingen op het gebied van business analytics. Ze tackelen gigabytes aan datasets en omzeilen allerlei uitdagingen binnen big data en IoT. Daarbij verwachten developers van analytics-aanbieders dat ze hen voorzien van gebruiksvriendelijke en schaalbare oplossingen waarmee projecten snel kunnen worden uitgevoerd.

Om developers te helpen bij het ontwikkelen en testen van vernieuwende datagedreven applicaties, biedt Qlik diverse oplossingen aan. Dit deed het bedrijf eerder met onder andere de Advanced Analytics Toolbox en een continu groeiende community op Qlik Branch. Deze initiatieven worden nu verder uitgebreid met de lancering van Qlik Core.

Qlik Core – een nieuw platform voor developers

Qlik Core is een nieuw platform voor de ontwikkeling van datagedreven applicaties. Het platform, dat nu nog in bèta is, maakt gebruik van de Associative Engine van Qlik. Met Qlik Core kunnen developers embedded analytics gebruiken om nieuwe businessmodellen aan te sturen. BI wordt hierdoor niet langer uitsluitend gedreven door eindgebruikers, maar inzetbaar voor iedere mogelijke interactie met data. Gebruikmakend van een open source distributie model (github) stelt Qlik zijn Associative Engine met de bijbehorende API’s en libraries ter beschikking voor gebruik in non-dashboard projecten. Deze projecten kunnen met de schaalbare node-architectuur van Qlik worden uitgerold om zo op grote schaal hoogstaande technologie>

Lees verder..

BizPress.nl