Persbericht: Onderzoek: twee derde van de Nederlandse fabrikanten wil binnen twee jaar investeren in 5GTwee derde van de fabrikanten (65%) wereldwijd wil binnen twee jaar investeren in 5G. Dit aantal is exact gelijk in Nederland en ligt iets hoger dan in naburige landen België (63%) en Duitsland (49%). Dit blijkt uit recent onderzoek van het Capgemini Research Institute. Meer dan de helft van de Nederlandse respondenten verwacht zelfs dat 5G een belangrijke rol speelt voor hun digitale transformatie. De interesse voor private licenties is dan ook groot, met name onder de grote (> USD $10 miljard) bedrijven.

Het onderzoeksrapport “5G in Industrial Operations: How Telcos and Industrial companies stand to benefit” meldt dat drie kwart van alle respondenten 5G beschouwt als één van de grootste aanjagers van hun digitale transformatie. Alleen Cloud Computing is beoordeeld als kansrijker.

Opvallend is dat Nederlandse fabrikanten anders kijken naar deze platforms en technologieën. Meer dan de helft ziet een grote rol weggelegd voor 5G in hun digitale transformatie. Echter, andere technologieën zoals AI/Machine Learning (71%), Advanced Automation, zoals drones en AGVs (66%) en Mobility & Augmented Operator, zoals AR/VR en besturing op afstand (66%) werden aanzienlijk vaker genoemd.

Fabrikanten willen snel aan de slag met 5G
Er is een groot vertrouwen in het >

Lees verder..

BizPress.nl