Persbericht: Mendix is leider in het nieuwe Gartner Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application PlatformsRotterdam, 14 augustus 2019 – Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in low-code en no-code applicatie-ontwikkeling, kondigt aan dat het is benoemd tot leider in het Gartner Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms (Paul Vincent, Kimihiko Iijima, Mark Driver, Jason Wong, Yefim Natis, 8 augustus 2019). Bovendien is Mendix in het Magic Quadrant gepositioneerd als leverancier met de meest volledige visie.

Dit jaar is het ‘Gartner’s Magic Quadrant for High Productivity Application Platform as a Service’ hernoemd tot ‘Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms’ (LCAP). Uit het rapport: “In 2024 zal low-code verantwoordelijk zijn voor meer dan 65 procent van de activiteiten op het gebied van applicatie-ontwikkeling. De enterprise LCAP-markt groeit sterk door de aanhoudende vraag naar applicaties en een tekort aan bekwame ontwikkelaars. Low-code is een logische volgende stap nu applicatieontwikkeling een steeds hoger abstractieniveau krijgt. Uiteindelijk zal dit leiden ‘citizen development’ met zeer schaalbare applicaties die door meerdere bedrijven te gebruiken zijn.”

Gartner benoemde Mendix ook de afgelopen twee jaar tot leider. Elke keer krijgt het bedrijf de beste plek, het verst in het kwadrant, op basis van de meest volledige visie. Eerder dit jaar verscheen het Gartner Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms (MXDPs) waarin Mendix ook erkend is als leider en goed beoordeeld werd op het gebied van volledig visie en het vermogen om uit te voeren.

Een recente

Lees verder..

BizPress.nl