Persbericht: Mede-oprichter Ronald Prins vertrekt bij Fox-ITDelft, 21 november 2017Ronald Prins, medeoprichter van Fox-IT, legt per 1 januari 2018 zijn functie als directeur neer. Prins heeft in 1999 samen met Menno van der Marel Fox-IT opgericht om op innovatieve wijze een waardevolle bijdrage te leveren aan het bestrijden van cybercriminaliteit. Fox-IT werd daarmee het eerste digitale forensisch onderzoeksbureau in Nederland. Onder de leiding van Prins en Van der Marel groeide het bedrijf naar een omzet van 28,5 miljoen euro en werd het in 2015 overgenomen door NCC Group.

Fox-IT kiest er voor om de werkzaamheden van Prins bij verschillende mensen binnen de organisatie neer te leggen. Een deel van zijn taken is de afgelopen periode reeds overgedragen binnen de organisatie. Na 1 januari 2018 blijft Prins als adviseur verbonden aan Fox-IT.

Prins vindt dat het tijd is voor verandering. “Ik ben er trots op dat Fox-IT een bepalende speler is geworden op gebied van cybersecurity. We zijn er tevens in geslaagd om mee te bewegen met de groei in de markt en door de overname door NCC Group zijn we ook in staat om internationaal verder uit te bouwen. Fox-IT is daarmee in een volgende fase gekomen en voor mij wordt het tijd om verder te gaan. Cybersecurity is van een technisch issue een nationaal veiligheidsvraagstuk geworden. Bij andere instellingen zal ik mij dan ook blijven inzetten om Nederland digitaal veiliger te maken.”

Joost Halkes, Managing Director van Fox-IT, geeft aan dat hij Ronald Prins ziet als de verpersoonlijking van het thema ‘cybersecurity’ in Nederland, een zeer bijzondere prestatie. “Ik heb veel bewondering voor de wijze waarop hij cybersecurity op de kaart heeft gezet binnen de Nederlandse samenleving. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Fox-IT als bedrijf is gegroeid naar de meest toonaangevende cybersecurity speler van Europa. Wat ooit begon als zijn persoonlijke missie wordt>

Lees verder..

BizPress.nl