Persbericht: Komende vijf jaar cybersecurity grootste aandeel in Managed Services volgens dienstverlenersUtrecht, 20 juli 2018 – Het aandeel cybersecurity-diensten in het aanbod van dienstverleners groeit snel. Volgens onderzoek van Kaspersky Lab verwacht 51 procent van de Managed Services Providers (MSP’s) dat cybersecurity het grootste aandeel in hun dienstverlening wordt in de komende vijf jaar. Dit jaar verwelkomt Kaspersky Lab met het Nederlandse QNS de duizendste geregistreerde MSP-partner die deel uitmaakt van het wereldwijde partnernetwerk van het cybersecuritybedrijf.

Het aanbod van Kaspersky Lab voor MSP’s omvat oplossingen voor de beveiliging van e-mailservers, virtualisatie en endpoints. Het Kaspersky-onderzoek laat zien dat endpoint-beveiliging, met inbegrip van managed security, monitoring op afstand en beheer van mobiele apparaten, nog steeds tot het belangrijkste domein voor serviceproviders behoort. Kaspersky Endpoint Security for Business, het vlaggenschip van Kaspersky lab, neemt met 85 procent de leidende positie in onder geregistreerde partners.

Geregistreerde managed service providers kunnen kiezen tussen endpointbeveiliging in de cloud en lokale beveiliging. Dit hangt af van wat de klant nodig heeft: een flexibel, snel uit te rollen cloudproduct dat eenvoudig in gebruik is of een schaalbaar, volledig geïntegreerd en lokaal te beheren endpointbeveiligingsplatform. Zoals in onderstaande grafiek is te zien, is de tweede optie het meest gewild onder MSP’s en hun klanten.

De meeste actieve MSP-partners van Kaspersky Lab, 95 procent, zijn gevestigd in Europa. Het cybersecuritybedrijf heeft >

Lees verder..

BizPress.nl