Persbericht: ISPPC beveiligt gezondheidszorg in een hele regioISPPC is het coördinerende zorginstituut in de regio Charleroi, bestaande uit het grote ziekenhuis CHU de Charleroi, verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen, kinderdagverblijven en andere zorg- of ondersteuningslocaties. De IT-infrastructuur is gecentraliseerd en verbindt alle sites en medewerkers. De systeemprestaties en beveiliging worden met behulp van F5 Networks technologie vanuit één plek aangestuurd. De aanpak is dusdanig succesvol dat verschillende zorgregio’s al interesse hebben getoond om aan te haken op de infrastructuur, of de opzet te kopiëren.

In totaal is ISPPC verantwoordelijk voor 77 locaties in de regio Charleroi, met 1400 bedden, 4200 werknemers en meer dan 400 artsen. Edwin Urbain is IT-verantwoordelijke en legt de noodzaak uit voor veilige netwerken: “Na banken zijn ziekenhuizen de belangrijkste doelen voor hackers. We hebben zeer waardevolle gegevens en veel complexe IT-systemen met cruciale apps. Letterlijk van levensbelang. Bovendien concentreren ziekenhuizen zich over het algemeen op het redden van die levens in plaats van het beveiligen van IT-apparatuur. Gezondheidsstelsels hebben de valse reputatie om een gemakkelijk doelwit te zijn.”

De IT-omgeving van ISPPC is complex, met allerlei applicaties die waardevolle gegevens over patiënten bevatten, maar ook ondersteunende systemen die de daadwerkelijke zorg en genezing in stand houden, van apparatuur in operatiekamers tot controlesystemen in rusthuizen. Veel van deze zijn kritisch en eisen hoge beschikbaarheid en veiligheid. Hoge beschikbaarheid betekent in dit geval geen onderhoudsvensters met downtime, 24/7 bedrijfsactiviteiten, geen uitval van systemen en continu onderhoud en evolutie van infrastructuur en apps. ISPPC vond in het BIG-IP platform van F5 een oplossing die aan deze eisen kan voldoen. De organisatie maakte al gebruik van F5-technologie voor load balancing, maar middels enkele extra modules bleek het bestaande platfo>

Lees verder..

BizPress.nl