Persbericht: BlackBerry vernieuwt adaptieve beveiliging en kunstmatige intelligentie met introductie BlackBerry® Intelligent SecurityAmsterdam, 5 augustus, 2019 – BlackBerry presenteert vandaag BlackBerry® Intelligent Security. Dit is de eerste cloud-gebaseerde oplossing die adaptieve beveiliging, continue authenticatie en kunstmatige intelligentie inzet om de beveiliging op mobiele endpoints in Zero Trust-omgevingen te verbeteren.

BlackBerry® Intelligent Security neemt context en gebruikersgedrag in beschouwing om zo de beveiliging aan te passen en een unieke risicoscore te berekenen voor elke interactie. Op basis van deze unieke risicoscore wordt er toegang verschaft aan de mobiele gebruiker tot specifieke apps en diensten, welke gedefinieerd worden door systeembeheerders. Dit zorgt voor meer controle en levert bovendien een productieve eindgebruikerservaring zonder dat de regels en het beveiligingsbeleid van de organisatie in het geding komen.

BlackBerry® Intelligent Security maakt gebruik van een reeks gedrags-, apparaat- en andere kenmerken om endpoints probleemloos te beveiligen. Een aantal van deze unieke contextuele factoren zijn onder andere:

  • Gedragslocatie: BlackBerry® Intelligent Security leert de vertrouwde locaties, frequentie en gedragspatronen aan van de gebruikers. Op basis van analyses van geanonimiseerde locaties en andere gedragsmatige input wordt het gedrag en een locatiegebaseerde risicoscore berekend. Door een reeks beleidsacties uit te voeren, kan de locatie vooraf worden bepaald zodra een gebruiker zich binnen de locatiegrenzen bevindt.
  •  Betrouwbaar netwerk: BlackBerry® Intelligent Security leert de frequentie van het netwerkgebruik en past op basis van het bijbehorende profiel de beveiliging dynamisch aan. Zo wordt bij een gebruiker die voor de eerste keer verbindt met Wi-Fi de risicoscore aangepast.
  • Afwijkingen in tijd en gebruik: BlackBerry® Intelligent Security leert hoe en w>

    Lees verder..

BizPress.nl