Al bijna een miljoen voor Ronald McDonald Huizen bij elkaar gefietst


Start HomeRide en HomeRun 2017

Ze zijn weg! Duizend amateurwielrenners en hardlopers zijn vandaag om 12 uur vanaf het Domplein in Utrecht gestart aan hun sponsorwielertocht en sponsorloop voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De komende 24 uur fietsen en lopen zij een groot hart door Nederland. Bij hun vertrek werden zij uitgezwaaid door burgemeester Jan van Zanen, ambassadeur Yvon Jaspers, familie en vrienden. “We gaan 24 uur lang knallen voor het goede doel”, aldus een deelnemer.

De haren strak gekamd, de getrainde lijven klaar voor een superprestatie, het gemoed opgewekt. De sfeer op het Domplein vanmorgen was opperbest. En belangrijker nog: de teller van de sponsorwielertocht en –loop voor de Ronald McDonald Huizen staat al op 994.837 euro. Die bekendmaking leverde vanmorgen een uitbundige wave op, op het Domplein. En dat bedrag zal de komende 24 uur alleen nog maar oplopen. Na het startschot fietsen de HomeRiders in 24 uur dwars door Nederland, langs tien Ronald McDonald Huizen, om op zondag 25 juni weer te finishen op het Utrechtse Domplein. De HomeRunners rennen 200 kilometer in 24 uur.

Home is where the heart is

In totaal zijn 75 teams gestart: 70 voor HomeRide dat zijn zevende editie beleeft, en 5 voor HomeRun waarvoor vandaag voor het eerst het startschot klonk. De deelnemers weten waar ze het voor doen: met elke kilometer die de HomeRiders en HomeRunners afleggen, verkleinen zij de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders. Daarom fietsen en lopen ze ook in de vorm van een groot hart, want home is where the heart is. Onder de fietsers zitten ook Olympisch kampioene Leontien van Moorsel en Paralympisch kampioene Alyda Norbruis. Zij doen mee om zo alle deelnemers moreel te steunen en omdat zij het belang van de Ronald McDonald Huizen willen onderstrepen. 

Het verhaal van Jelle

Vrijwel elk team heeft een persoonlijk verhaal dat de deelnemers motiveert mee te doen. Neem de Flexriders, die fietsen naar aanleiding van het verhaal van Jelle. Jelle is inmiddels zestien en rijdt zelf ook een deel van de route mee. Lianne, moeder van Jelle: “Ronald McDonald Huis Leiden zit in ons hart. Vijftien jaar geleden verbleven mijn man en ik er zeven weken na de vroeggeboorte van onze Jelle. We voelden ons er welkom en vrij om onszelf te zijn. Alle praktische zaken werden geregeld, zodat wij vooral bij ons kindje konden zijn. Een baken van rust in een achtbaan van emoties. Het Huis is écht een thuis ver van huis.”

‘Samenzijn als je elkaar het hardste nodig hebt’

Renate Westerlaken, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: “Het is geweldig dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen steunen. Ik wil iedereen dan ook van harte bedanken. Alle HomeRiders en HomeRunners maken het mogelijk dat families samen kunnen zijn als ze elkaar het hardste nodig hebben. Zo krijgen zieke kinderen ver van huis toch die vertrouwde nachtzoen. Want als ouder wil je er altijd voor ze zijn, zeker als ze op hun kwetsbaarst zijn. Als artsen dan ook nog aangeven dat dat het genezingsproces bevordert, dan onderstreept dat nog eens extra waar je het voor doet.”

McDonald’s betrokken hoofdsponsor

McDonald’s is de trotse en betrokken hoofdsponsor van HomeRide en HomeRun. Medewerkers van McDonald’s lopen en fietsen zelf ook mee met vier teams. Op de laatste etappe van HomeRide heeft McDonald’s ook dit jaar speciaal een McCheerpoint ingericht. Hier kunnen de fietsers die zich dan al een dag en een nacht in het zweet trappen, een extra aanmoediging voor de laatste kilometers echt wel gebruiken.  Algemeen directeur Manu Steijaert: “Het is geweldig om te zien hoeveel mensen deze maanden op de been zijn voor HomeRide en HomeRun met als doel zoveel mogelijk overnachtingen in een Ronald McDonald Huis te realiseren. Je familie dichtbij lijkt zo vanzelfsprekend, tot er opeens iets gebeurt waardoor alles anders is en je kind ernstig ziek in het ziekenhuis ligt. Dan besef je pas dat die ene veelgebruikte zin klopt: home is where the heart is. Dichtbij je zieke kind. De Ronald McDonald Huizen maken dat mogelijk. Ik ben er trots op om daar samen met zoveel McDonald’s-medewerkers een bijdrage aan te leveren.”

Klik voor meer informatie over de events op homeride.nl en home-run.nl.

BizPress.nl