Zo kijken Nederlanders Champions League streams ondanks geoblocking


Duizenden Nederlandse voetbalfans die zich deze meivakantie in het buitenland bevinden zullen vanavond mogelijk problemen ondervinden met het bekijken van de halve finale van de Champions League. Vanwege geografische blokkades zijn de gebruikelijke Nederlandse streams veelal niet toegankelijk buiten Nederland of buiten de EU. Gelukkig zijn er oplossingen om overal ter wereld toch gewoon de wedstrijden te kunnen volgen. Zo is hier https://www.vpngids.nl/unblock/sport/champions-league-kijken-online/ een overzicht te vinden met de vele officiële Champions League streams per land, waarmee fans snel een passende stream kunnen vinden en uitproberen. Ook wordt er op de desbetreffende pagina uitgelegd hoe men het internetverkeer eventueel met een VPN kan omleiden via Nederland, om zo overal ter wereld toegang te krijgen tot Nederlandse streams. 


Lokale streams voor Champions League
Elk land heeft in principe één of enkele lokale streams waar Champions League-wedstrijden worden uitgezonden. Soms zijn deze streams gratis toegankelijk, maar voor veel streams is een abonnement nodig bij een lokale betaalzender. Het is interessant om te bekijken of een betaalzender een gratis trial aanbiedt of een geld-terug-garantie hanteert. Op die manier kan men de wedstrijd volgen zonder hierbij langere tijd vast te zitten aan buitenlandse streamingabonnementen. Men doet er hierbij wel verstandig aan te kiezen voor een service die plug-en-play is; enkele dagen moeten wachten op een televisiekastje is voor veel Nederlanders in het buitenland niet handig.

VPN 
Mocht het niet lukken een lokale stream werkend te krijgen, of mocht men toch liever de wedstrijd kijken met Nederlands commentaar, dan is het voor Nederlanders in het buitenland ook vrij eenvoudig het internetverkeer om te leiden via Nederland. Door via een VPN te verbinden met een Nederlandse server, gaat een gebruiker het internet op alsof men in Nederland zou zitten. Hierdoor krijgt men gewoon toegang tot de reguliere Nederlandse streams, ook in landen waar deze streams normaal gesproken niet zouden werken. Hier: https://www.vpngids.nl/vpn-info/wat-is-een-vpn/ staat meer uitleg over de exacte werking van VPN en hoe het kan helpen bij geoblocking.

Ajax-Tottenham markeert een nieuw tijdperk voor het Nederlandse voetbal
Ajax komt op dinsdag 30 april en woensdag 8 mei in actie tegen het Engelse Tottenham Hotspur. Dit is de eerste keer sinds 1997 dat de Nederlandse ploeg de halve finale van de Champions League heeft bereikt. Na het uitschakelen van Real Madrid en Juventus maken de Amsterdammers nu kans om voor de 7e keer in de finale van de Champions League te komen. Hierdoor is de Champions League momenteel ongekend populair onder de Nederlandse bevolking. Ajax wist de Champions League al 4 keer eerder te winnen. In de jaren 70 won de Amsterdamse ploeg het toernooi drie keer achter elkaar (’71, ’72 en ’73) toen het toernooi nog Europacup I heette. Later, in 1995, behaalde de ploeg opnieuw een overwinning onder leiding van Louis van Gaal. Deelname aan de Champions League legt Ajax bovendien geen windeieren; de club heeft reeds enkele tientallen miljoenen euro’s verdiend door zo ver te komen. Dit bedrag loopt verder op als zij de finale bereiken.

BizPress.nl