Zestiende Plein Open festival goed verlopen

Het gratis toegankelijke festival Plein Open dat op zaterdag 24 juliwerd gehouden op het zonovergoten Spuiplein in Den Haag isgoed verlopen. De schatting is dat tussen de vijf en zevenduizendbezoekers op het festival zijn afgekomen.Het programma bestond grotendeels uit topacts uit de Haagseregio. Publiekstrekkers waren ondermeer de nieuwe Haagsegitaarsensatie Pop Up Animal Kids en de afsluiter op hetOostpodium aan het Spuiplein All Missing Pieces.

De podiumopstelling was uniek door het plaatsen van de twee podia met de ruggen naar elkaar toe. Dit zorgde voor een continu programma bestaande uit negentien acts.

Na de laatste act van Plein Open barstte om elf uur s’avonds Plein Binnen los, de afterparty van Plein Open. Optredens waren er onder meer van het DJ collectief Tabass-co en de Haagse Nederpopband JIP. Het publiek stond tot in de late uurtjes rijen dik om een glimp op te vangen van de Plein Binnen acts. Om drie uur ‘s nachts kwam het festival tot een eind. De organisatie spreekt van een bijzonder geslaagde editie zonder incidenten.

BizPress.nl