Youtube hit op Pluk de Nacht

Youtube bestaat 5 jaar, een mooi moment om aandacht te besteden aan de kracht van het platform en de soms opmerkelijke gevolgen daarvan

AMSTERDAM- Dankzij Youtube zijn er sterren opgestaan en gevallen; de meest obscure, maar ook de meest nietszeggende filmpjes kunnen ineens een wereldhit worden. Soms schuilt er een fascinerend verhaal achter de youtube hits. Op filmfestival Pluk de Nacht kan iedereen  zien hoe een schlemielige verkoper van motorhomes uiteindelijk via Youtube uitgroeit tot cultheld. Whiskeymerk Jameson nam het initiatief om de documentaire Winnabago Man op Pluk de Nacht te vertonen.

Winnebago Man vertelt het verhaal van verkoper Jack Rebney die dankzij uitgelekte videobeelden op Youtube sinds 2005 door het leven gaat als ‘The Angriest Man in the World.’ De beelden op Youtube  – outtakes van een verkoopfilmpje voor campers uit de jaren negentig – laten zien hoe Jack Rebney voortdurend uit zijn slof schiet zodra het opnameproces niet vloeiend verloopt. Zijn scheldkanonnades op het personeel, tirades vol zelfhaat en gefrustreerde uitbarstingen werden ruim twintig miljoen keer bekeken op Youtube en geven de kijker een pijnlijk inkijkje in het leven van de verkoper.

Ondanks alles werd Jack Rebney toch een cultheld, een underdog waarmee het publiek zich verbonden voelt. Hij woont tegenwoordig als kluizenaar in Noord Californie en wil eigenlijk niets weten van zijn internet roem. Documentairemaker Ben Steinbauer zocht hem op en ging op zoek naar het verhaal achter de man van de youtubefilmpjes. De ontmoeting met de inmiddels uitgerangeerde verkoper levert een komisch, pijnlijk en ontroerend beeld op van een man die plotseling en ongewild beroemd werd.
Jameson vraagt tijdens Pluk de Nacht extra aandacht voor de documentaire. De ongeremdheid van het hoofdkarakter en de onafhankelijke houding van de regisseur verdienen volgens het whiskymerk een bijzondere plek op het festival. Bezoekers kunnen daarom tijdens het festival hun persoonlijke frustratie, blijdschap of andere gevoelens uiten met een ‘analoge tweet.’ De beste tweet wordt beloond met een prijs. Daarnaast is er een Jameson Winnabago Bar met terras waar iedereen gedurende het festival de originele Youtube beelden van Jack Rebney kan bekijken.

Voor meer informatie over Jameson: http://www.jamesonwhiskey.com

BizPress.nl