Wispe introduceert nieuw bier met Van Houten cacao


Weesp – Wispe Brouwerij introduceert op vrijdag 30 november een nieuw bier, de Van Houten Porter. De brouwer heeft het bier ontwikkeld in samenwerking met de Weesper chocolatier Wim Boom. Kenmerkend aan de porter is dat er Van Houten cacao is gebruikt. Het etiket van dit nieuwe bier is een oorspronkelijk ontwerp van kunstenaar Thom Posthuma uit 1920 voor Van Houten.

Bij het brouwen van het nieuwe Wispe bier is 12,5 kilo Van Houten cacao gebruikt. Het resultaat is een donker bier (6,3% alc.) met een volle gebrande smaak en duidelijke tonen van chocolade. De stijl is een porter en een eerbetoon aan de Weesper cacaofabrikant Van Houten.

Van Houten cacao

Van Houten vond in 1828 het oplosbare cacaopoeder uit waardoor het makkelijker werd om chocoladedrank en andere cacaobereidingen te maken. Het merk werd hiermee wereldberoemd. Van Houten was ook een pionier op reclamegebied. Het was een van de eerste ondernemingen die op grote schaal en in alle denkbare vormen wereldwijd reclame maakte. Achter de herkenbare etiketten en logo’s van Van Houten zaten toonaangevende ontwerpers zoals Rie Cramer, Anton Pieck en de Weesper kunstenaar Thom Posthuma.

Etiket naar ontwerp van Thom Posthuma

Het etiket van het nieuwe Wispe bier is gebaseerd op een origineel ontwerp uit 1920 van Thom Posthuma (1893-1941) voor Van Houten. Het is om onbekende redenen nooit uitgebracht. Op verzoek van Wispe heeft zijn zoon Thomas Posthuma, eveneens kunstenaar in Weesp, het ontwerp bewerkt tot bieretiket. Zo wordt de creatie van zijn vader na 100 jaar alsnog gebruikt op een Weesper product met een link naar Van Houten.

Uitnodiging lancering

Sinterklaas is de chocoladeperiode van het jaar en het moment om de Wispe Van Houten Porter te introduceren. Op vrijdag 30 november tussen 16.00-17.30 uur wordt het bier gelanceerd bij Patisserie en Chocolaterie Boom in Weesp. Thomas Posthuma zal een verhaal vertellen over zijn vader en de Weesper cacaofabrikant Van Houten. Tijdens de lancering is er gelegenheid om het nieuwe bier te proeven. Het betreft een vrije inloop.

Het bericht Wispe introduceert nieuw bier met Van Houten cacao verscheen eerst op Persberichten.biz.

BizPress.nl