Wereldfamiliedag met SOS Kinderdorpen in Slagharen

15 mei werd meer dan 20 jaar geleden door de Verenigde Naties uitgeroepen tot internationale Wereldfamiliedag. Op deze dag wordt speciaal aandacht gevraagd voor de onmiskenbare waarde van familie voor kinderen. SOS Kinderdorpen en Attractie- en Vakantiepark Slagharen trapte op deze bijzondere dag daarom hun samenwerking af en organiseerde een evenement om stil te staan bij het belang van familieliefde.

Op een groot krijtbord werden bezoekers gevraagd om op te schrijven wat familie voor hen betekent. Beide directeuren namen met twee voormalig SOS kinderen het voortouw. “We zien in ons dagelijks werk bij SOS Kinderdorpen hoe belangrijk familie is voor kinderen. Familie is de basis, want wat een kind leert, geeft het door.” Omdat het een feestelijke dag was zong Junior Songfestivalfinaliste Guusje haar lied Talk About Love .

Wat betekent familie voor de bezoekers? Een greep uit de reacties:

Familie is ….
-jezelf kunnen zijn
-thuiskomen
-een stevig fundament voor de rest van je leven
-a candle in the wind
-Je steunpilaar
-alles!

Familie moet je vieren
Meer dan twintig jaar geleden riepen de Verenigde Naties 15 mei uit tot “the International Day of Families”, ofwel Wereldfamiliedag. Deze dag grijpt SOS Kinderdorpen jaarlijks aan om de onmiskenbare waarde van familieliefde te onderstrepen. Directeur Margot Ende van SOS Kinderdorpen: ‘Anders dan Vader- en Moederdag wordt Wereldfamiliedag nauwelijks gevierd in Nederland. De meeste Nederlanders zijn nog niet bekend met het bestaan van deze dag. Wij willen daar als SOS Kinderdorpen verandering in brengen. Het zou mooi zijn als alle Nederlandse families deze dag vieren en extra stil staan bij het belang van familieliefde. Dat doen we immers ook op Vader- en Moederdag. We zien in ons dagelijks werk bij SOS Kinderdorpen in ons hoe belangrijk familie is voor kinderen. Familie is de basis, want wat een kind leert, geeft het door. Het is daarom fantastisch dat we in Slagharen aandacht kunnen vragen voor Wereldfamiliedag en natuurlijk voor ons werk voor kinderen zonder familie”.

Over Attractie- en Vakantiepark Slagharen en SOS Kinderdorpen
Vanaf 2016 slaan Attractie- en Vakantiepark Slagharen en SOS Kinderdorpen de handen ineen. Slagharen gaat het werk van SOS Kinderdorpen met verschillende acties ondersteunen. Niels Dijkstra, Commercieel directeur van Attractie- en Vakantiepark Slagharen: “De voorwaarde die we stellen bij het kiezen van een goed doel is dat het om kinderen gaat. Wij richten ons het hele jaar, dag in dag uit op kinderen en we zien dan ook dagelijks blije families in ons park. Wij geloven net als SOS Kinderdorpen dat de ontwikkeling van kinderen een voorwaarde is voor een betere toekomst. En dat de liefde van een familie de belangrijkste basis is voor een kind om zich te kunnen ontwikkelen. Daarom steunen wij graag SOS Kinderdorpen”.

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zet zich al 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis, en doet dat vanuit Nederland alweer 50 jaar. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Kijk voor meer informatie op: www.soskinderdorpen.nl

BizPress.nl