Wëreldbänd gaat grenzen over


Muziektheatergroep verzilvert succes van Edinburgh Fringe Festival

28 november 2017

www.wereldband.nl

foto: the Artis Cube

De vijfkoppige Wëreldbänd is erin geslaagd om de internationale aandacht ook na het Fringe Festival in Edinburgh op peil te houden. Volgend seizoen spelen ze hun voorstelling SLäPSTICK in Engeland, Denemarken, Duitsland, België en Italië. In het seizoen erna zullen ook bestemmingen buiten Europa volgen. Hiermee schaart de Wëreldbänd zich in het selecte gezelschap van Nederlandse acts die ook in het buitenland brede erkenning oogsten. Tussen januari en april 2018 krijgt het Nederlandse publiek de laatste kans om SLäPSTICK te bezoeken. Zie voor speeldata: http://www.wereldband.nl/agenda

De internationale interesse in de multi getalenteerde mannen is te danken aan hun optreden op The Fringe, zoals het theaterfestival in Edinburgh ook wel genoemd wordt. Afgelopen augustus sleepte de Wëreldbänd daar de prestigieuze Spirit of the Fringe-award in de wacht. Te midden van maar liefst vierduizend andere theatermakers werd de groep de talk of the town: vier- en vijfsterren recensies in de Schotse nationale pers brachten zesduizend bezoekers op de been om de voorstelling SLäPSTICK te zien. 

Ook in Nederland werd SLäPSTICK bij de première begin 2017 met gejuich ontvangen. In publieksreacties en recensies worden het vakmanschap van de groep, de universele humor en de scherpe regie geroemd. Wat overheerst, is de opwinding over een opnieuw uitgevonden genre: de muzikale slapstick. Heimwee naar de tijd van Laurel & Hardy, Charlie Chaplin en the Marx Brothers, en verbazing over de vernieuwingsdrang van de Nederlanders strijden om voorrang.

De Wëreldbänd speelt SLäPSTICK vanaf 18 januari nog drie maanden in theaters door heel Nederland. De reprise tour wordt geheel in stijl afgesloten met twee voorstellingen in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam op 14 en 15 april 2018. In december 2017 is de Wëreldbänd een maand lang te gast bij het Wereldkerstcircus in Stuttgart (http://www.weltweihnachtscircus.de/termine-preise-9.html).

Met SLäPSTICK brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot Spike Jones en van de Marx Brothers tot Mini & Maxi. Geïnspireerd door deze zo bewonderde voorgangers maakt de Wëreldbänd zijn eigen muzikale variété en geeft hiermee een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy.

Check SLäPSTICK (international) trailer

https://www.youtube.com/watch?v=z-TVUPw5AkM&featur

Check SLäPSTICK publieksreacties

https://www.youtube.com/watch?v=KGa9yt65Vw4&featur

 

BizPress.nl