Wecycle-inleverbakken nu bij 2.500 supermarkten


Landelijk netwerk inleverplekken spaarlampen en kleine apparaten bij supermarkten

 

Dit jaar heeft Wecycle het aantal inleverplekken voor afgedankte kleine elektrische apparaten en kapotte spaarlampen (e-waste) bij supermarkten verdubbeld naar 2.500 en bereikt hiermee een landelijke dekking. Deze groei speelt in op de behoefte van de consument om klein e-waste in te leveren bij supermarkten. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

 

Uit onderzoek door bureau Motivaction blijkt dat van de mensen die spaarlampen bij voorkeur in een winkel inleveren, zes op de tien de voorkeur geven aan de supermarkt. Hiermee is binnen de winkels de supermarkt veruit het favoriete inleverpunt voor spaarlampen. Van de mensen die afgedankte kleine apparaten het liefst in een winkel inleveren, doet ruim een derde dit het liefst bij de supermarkt.

Jan Vlak, directeur Wecycle: ”Het is voor de inzameling belangrijk dat iedereen dichtbij en makkelijk spaarlampen en kleine apparaten zoals mobieltjes, cartridges en kleine huishoudelijke apparaten kan inleveren. Hiermee dragen mensen direct bij aan de circulaire economie. Supermarkten horen tot de meest populaire inleverpunten. Vandaar dat we het aantal inleverbakken daar hebben verdubbeld tot een landelijk dekkend netwerk. De uitbreiding met Albert Heijn dit jaar was hier een belangrijk onderdeel van.”

Inleveren van spaar-/ledlampen en/of kleine apparaten kan bij 2.500 vestigingen van de volgende supermarktketens: Agrimarkt, Albert Heijn, Attent, Boni, COOP, DEEN Supermarkten, DEKA Markt, Dirk Supermarkten, Emté, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, MCD supermarkt, PLUS, Poiesz, SPAR en Vomar. Naast supermarkten staan Wecycle-inleverbakken bij bouwmarkten, elektronicazaken, woonwinkels en tuincentra.

Campagne

Wecycle voert tot het einde van het jaar campagne om de supermarkt te promoten als inleverplek voor kapotte spaar-/ledlampen, oude mobiele telefoons en lege cartridges.

Over het onderzoek

Motivation is een onafhankelijk onderzoeksbureau en ondervroeg 1.020 mensen uit hun StemPunt-panel: een steekproef van mensen tussen 18 en 75 jaar, representatief op basis van opleiding, leeftijd, geslacht, regio en waardeoriëntatie.

Over Wecycle

Wij zijn de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dankzij onze inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken we samen met 317 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 70 kringloopbedrijven, 170 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.

In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief op een reguliere baan.

We garanderen een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen we uit oude producten. Zo hoeven we minder ’nieuwe’ grondstoffen uit de natuur te halen. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden. We voorkomen dat apparaten in de illegale export belanden. Daar zetten we ons dagelijks met hart en ziel voor in.

 

BizPress.nl