Websites digitaal toegankelijk voor iedereen!!!


Op 10 juli 2019 hebben Cardan Technobility en AVANS+ hun expertise op het gebied van digitale toegankelijkheid en opleidingen samengebracht met de aftrap van de marketingcampagne voor de postbachelor opleiding Digitale Toegankelijkheid.

Overheden en alle andere organisaties/bedrijven welke gebruik maken van websites en mobiele apps zijn verplicht om hun diensten digitaal toegankelijk te maken voor iedereen!!! Door de actuele wetswijziging en met de samenwerking tussen Cardan Technobility en AVANS+ wordt een toekomstige behoefte ingevuld om gekwalificeerde professionals op het gebied van digitale toegankelijkheid op HBO-niveau op te leiden.

Digitale toegankelijkheid is een zeer actueel thema dat overheden en organisaties/bedrijven niet alleen rekening laat houden met websites voor mensen met een auditieve en visuele beperking, maar ook voor ouderen en mensen met een functiebeperking. De WCAG is de vastgestelde norm waaraan websites in de toekomst moeten gaan voldoen.

Nog steeds zijn websites niet voor iedereen toegankelijk. Door deze ondertekening trekken Cardan Technobility en AVANS+ samen op in het opleiden van mensen die actief betrokken zijn vanuit hun professie met digitale toegankelijkheid. Dat betreft webbouwers, front-end developers, systeem analisten, content beheerders, communicatieadviseurs enz.  De post-bachelor opleiding digitale toegankelijkheid is een blended learning opleiding van 10 weken en draagt bij tot het HBO diploma ICT.

De mensen die opgeleid worden, kunnen overheden en organisaties/bedrijven mogelijkheden bieden bij het ontwikkelen van een website die aan de wettelijke Europese richtlijnen voldoet om zo ‘future-proof’ te worden. Zo kunnen organisaties/bedrijven ook in de toekomst volledig digitaal toegankelijk blijven voor iedereen, inclusief ouderen en mensen met een functiebeperking.

Op  17 september 2019 zal er voor geïnteresseerden een informatieavond verzorgd gaan worden bij Cardan Technobility in samenwerking met AVANS+ over de post-bachelor opleiding Digitale Toegankelijkheid. Op 1 augustus 2019 treedt Irene Ogier aan als operationeel directeur van Cardan Technobility en Cardan Staffing B.V.

Het bericht Websites digitaal toegankelijk voor iedereen!!! verscheen eerst op Persberichten.biz.

BizPress.nl