Waag Leiden doneert

Speelgoed doneren in Waag
Om kinderen uit gezinnen met een beperkt budget in Leiden een leuk cadeau te bezorgen stond er in december 2015 in Waag een fraaie kerstboom. De medewerkers van Waag riepen hun gasten op om speelgoed onder de boom te leggen. In ruil daarvoor bood Waag een gratis kopje koffie aan! Omdat deze actie vorig jaar zo’n succes is gebleken roept Waag haar gasten komende decembermaand weer op om cadeautjes om speelgoed onder de kerstboom te leggen.

Elk kind verdient een cadeautje
Decembermaand cadeautjesmaand, maar niet voor ieder kind. Voor een kind uit een gezin met een beperkt budget is een cadeau met de verjaardag of een cadeau met de feestdagen niet vanzelfsprekend, laat staan zomaar iets tussendoor. De Speelgoedbank-Leiden biedt uitkomst, ook voor de rest van het jaar. Een kind moet kunnen spelen.

Wat doet de Speelgoedbank-Leiden?
De doelstelling van de Speelgoedbank-Leiden is het aanbieden van speelgoed aan gezinnen die niet of nauwelijks over de middelen beschikken om speelgoed voor hun kinderen aan te schaffen. Speelgoed is geen eerste levensbehoefte, maar door te spelen kunnen kinderen zich ontwikkelen. Ieder kind heeft het recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders of verzorgers!

Over Waag
De Waag was ooit het bruisend middelpunt van Leiden, maar werd eigenlijk nog maar nauwelijks gebruikt. In de zomer van 2015 is dit monument als vanouds het levendige hart van de stad, in de vorm van een horecagelegenheid waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren onder de prachtige gewelven van de monumentale Boterhal of in de nieuwe aanbouw. In de serre is onder meer een grote open keuken gevestigd. Waag is onderdeel van Debuut BV, dat verantwoordelijk is voor verschillende succesvolle horecaconcepten als; STAN&CO Utrecht en Arnhem, Belgian Beer Café Olivier in Utrecht en Leiden, en Stadscafé De Vooruitgang in Eindhoven.

BizPress.nl