voestalpine nodigt een Nederlandse jonge vakman uit op de F1 Grand Prix van Oostenrijk


LINZ and OOSTENRIJK, Austria, July 7, 2017 /PRNewswire/ —

Talent, veel inzet en technisch vernuft zijn in de formule 1, de koningsklasse van de motorsport, de sleutel tot succes. Stuk voor stuk eigenschappen die ook voor een succesvolle beroepsopleiding in de in de hele wereld actieve voestalpine-groep onontbeerlijk zijn. Daarom werd in het kader van de Grand Prix van Oostenrijk, van 7 tot 9 juli betwist op de Red Bull Ring in Spielberg, een ontmoeting van de speciale soort op het getouw gezet. Marco Quené, een jonge vakman uit het Nederlandse Bunschoten en deelnemer aan Euroskills 2017, de Europese bedrijfskampioenschappen voor jonge vakmensen, werd door voestalpine uitgenodigd op een persoonlijke meet-and-greet met de F1-piloten Max Verstappen en Daniel Ricciardo. In Nederland werken vandaag 1554 mensen in de negen voestalpine-vestigingen. Zij realiseerden tijdens het boekjaar 2016/2017 een omzet van 265 miljoen euro. 

Marco Quené (22), op de payroll van voestalpine Automotive Components Bunschoten (Nederland), behaalde op de Europese professionele kampioenschappen EuroSkills 2016 een uitstekende 5e plaats. Nu start hij in oktober 2017 als Nederlands kandidaat op de WorldSkills-wereldkampioenschappen in Abu Dhabi – en opnieuw maakt hij een goede kans op een mooie ereplaats. De voestalpine-groep, wiens hoofdzetel in Oostenrijk is gevestigd, zag daar een voldoende reden in om hem te inviteren op het formule 1-weekend in het Oostenrijkse Spielberg en om er de piloten Max Verstappen en Daniel Ricciardo (allebei van het Red Bull Racing Team) te ontmoeten. “De sfeer die hier op het circuit in Spielberg hangt, is indrukwekkend. Ik kon met name kennismaken met Max Verstappen, een landgenoot en momenteel zonder meer de beste F1-piloot ter wereld. Dat was een ervaring die ik nooit zal vergeten”, aldus Quené.

voestalpine investeert 70.000 euro per leerling 

In de voestalpine-groep geniet de beroepsopleiding al jarenlang de hoogste prioriteit. Vandaag zijn bij de technologie- en industriegoederengroep in de hele wereld 1320 leerlingen in opleiding. voestalpine investeert meer dan 70.000 euro in de vorming van elk van deze jongelui. Bovendien begeleidt het bedrijf zijn leerlingen actief bij hun deelname aan nationale en internationale beroepenwedstrijden, waar de jonge voestalpine-medewerkers steeds weer knappe resultaten boeken.

De voestalpine-groep 

voestalpine is een in zijn vakgebieden wereldwijd toonaangevende technologie- en industriegoederengroep met gecombineerde grondstoffen- en verwerkingsknowhow. De internationaal actieve bedrijvengroep telt ong. 500 groepsbedrijven en -vestigingen in meer dan 50 landen op de vijf continenten. Hij is sinds 1995 genoteerd aan de Beurs van Wenen. Met zijn kwalitatief hoogwaardige product- en systeemoplossingen uit staal en andere metalen behoort voestalpine tot de vooraanstaande partners in de Europese auto- en huishoudtoestellenbranche en de mondiale luchtvaart- en olie- en gassector. voestalpine is bovendien wereldmarktleider op het vlak van de wisseltechnologie en speciale rails, evenals op het gebied van gereedschapsstaal en speciale profielen. In zijn boekjaar 2016/2017 realiseerde de groep bij een omzet van 11,3 miljard euro een operationeel resultaat (ebitda) van 1,54 miljard euro en verschafte hij wereldwijd werk aan ong. 50.000 mensen.

– Cross reference: Picture is available via epa european pressphoto agency (http://www.epa.eu ) –  

Meer informatie
voestalpine AG
Peter Felsbach
Head of Group Communications / Groepswoordvoerder

voestalpine-Strasse 1
4020 Linz, Oostenrijk
Tel. +43/50304/15-2090
peter.felsbach@voestalpine.com
http://www.voestalpine.com

 

BizPress.nl