Verkiezing Beste hond van Nederland over jaar 2018


Op zondag 13 januari 2019 vindt de verkiezing van de Hond van het Jaar 2018 plaats in ‘De Flint’ in Amersfoort. Aan het begin van het nieuwe jaar is ‘De Flint’ in Amersfoort het toneel van en voor de beste stamboomhonden uit Nederland. Meer dan 250 geselecteerde honden tonen zich die dag aan de keurmeesters en aan het publiek.

De Hond van het Jaar Show is een evenement dat niet meer is weg te denken in de Nederlandse hondenwereld. Voor de Hond van het Jaar Show moeten de honden zich vooraf kwalificeren op shows in Nederland. Kwalificeert een hond zich, dan worden de eigenaren uitgenodigd de hond in te schrijven voor de Hond van het Jaar Show.

Op shows worden stamboomhonden beoordeeld door een deskundige en daarvoor opgeleide keurmeester die niet alleen kijkt of de hond voldoet aan de rasstandaard, maar ook of deze hond geen overdrijvingen heeft in het uiterlijk en “fit for function” is. Alleen honden die hieraan voldoen vallen in de prijzen. Dat stamboomhonden in goede gezondheid oud worden en ook op oudere leeftijd nog vitaal en energiek zijn, laten ze zien tijdens de speciale keuring van de veteranen, honden van 8 jaar en ouder.

De Hond van het Jaar Show onderscheidt zich van andere tentoonstellingen doordat hier de top van de stamboomhonden in Nederland aanwezig is en door de manier waarop de honden aan het publiek worden getoond. Het is traditie dat de eigenaren zich feestelijk kleden voor deze show en de honden tip-top worden voorgebracht. Dat gebeurt op een verhoogd podium, een ‘catwalk’, goed te zien voor iedere bezoeker. Ook de atmosfeer, met spotlights en muziek, draagt bij aan de feestelijke stemming.

Een hond die zich in deze bijzondere omstandigheden goed kan presenteren geeft daarmee niet alleen zijn fraaie uiterlijk weer, maar ook zijn of haar stabiele karakter en vitaliteit.

Kom naar de Flint zondag en oordeel zelf over de kwaliteit en vitaliteit van de Nederlandse stamboomhonden!

BizPress.nl