Verkiezing beste hond van Nederland over jaar 2017


Op zondag 14 januari 2018 vindt de verkiezing van de Hond van het Jaar 2017 plaats in de ‘Flint’ in Amersfoort. De Hond van het Jaar Show is een evenement dat niet meer is weg te denken is in de Nederlandse hondenwereld. Aan het begin van het nieuwe jaar is ‘De Flint’ in Amersfoort het toneel van en voor de beste stamboomhonden uit Nederland. Deze honden tonen zich die dag aan de keurmeesters en aan het publiek.

De Hond van het Jaar Show kent geen open inschrijving, maar de hond moet zich door het jaar heen kwalificeren op shows in Nederland. Kwalificeert een hond zich, dan worden de eigenaren uitgenodigd de hond in te schrijven voor de Hond van het Jaar Show, vooropgesteld dat de hond in Nederlands bezit is en is ingeschreven in het Nederlands Hondenstamboek van de Raad van Beheer.

Op shows worden stamboomhonden beoordeeld door een keurmeester die niet alleen kijkt of de hond voldoet aan de standaard, maar ook of deze hond, geen overdrijvingen heeft in het uiterlijk en “fit for function” is.

Het zal duidelijk zijn dat alleen honden die hieraan voldoen in de prijzen zullen vallen. Om aan te tonen dan honden ook in goede gezondheid oud worden en ook op oudere leeftijd nog vitaal en energiek zijn, is er ook een speciale keuring van de veteranen, honden van 8 jaar en ouder.

De Hond van het Jaar Show onderscheidt zich van andere tentoonstellingen, niet alleen doordat hier de top van de stamboomhonden in Nederland aanwezig zijn, maar ook door de wijze waarop de honden aan het publiek worden getoond.

Het is traditie dat de eigenaren zich feestelijk kleden voor deze show en de honden tip-top worden voorgebracht. Dat gebeurt op een podium, goed te zien voor iedere bezoeker en de honden laten zich zien op de catwalk. Ook de atmosfeer  – met spotlights en eigentijdse muziek – draagt haar steentje bij aan de feestelijke stemming.

Een hond die zich in deze “bijzondere” omstandigheden goed kan presenteren geeft daarmee niet alleen zijn fraaie uiterlijk weer, maar ook zijn of haar stabiele karakter en vitaliteit.

Aanstaande zondag 14 januari 2018 vindt de verkiezing van beste hond van 2017 plaats.

Locatie: ‘Flint’ Amersfoort, Coninckstraat 60, 3811 WK Amersfoort

Aanvang: 12:00 uur (zaal open 11:00 uur)

In verband met de beperkte ruimte zijn “bezoekhonden” niet toegestaan.

BizPress.nl