Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uitgeroepen tot het krachtigste b&u bouwbedrijf


Voor de eerste keer heeft b&b info het krachtigste b&u bouwbedrijf van Nederland vastgesteld. Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uit Geffen is met voorsprong het krachtigste b&u bouwbedrijf van boekjaar 2016.

Het Brabantse Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling is een succesvol full-service familiebedrijf dat woningbouwprojecten ontwikkelt en realiseert in een groot deel van Nederland. De focus ligt op de provincies Noord-Brabant en Gelderland en de afgelopen jaren ook op de regio’s Utrecht, ’t Gooi en Amsterdam. Daarnaast heeft Van Wanrooij in Waardenburg een warenhuys voor de verkoop van onder meer keukens en badkamers, en beheren ze commercieel vastgoed. Door ondernemerschap, vakmanschap en daadkracht hebben ze een sterke marktpositie opgebouwd. Het succes van Van Wanrooij zit hem in de gevarieerde ontwikkelportefeuille, de focus op woningen, het flexibele woningconcept Optio, slimme online marketing en het streven naar optimale klantbeleving en klanttevredenheid.

Directeur John van Wanrooij over de award “Wij zijn er erg trots op dat we deze bekroning hebben verdiend. Het is niets minder dan een goed onderbouwde waardering van de prestaties van al onze medewerkers.”

Krachtigste Index b&u 2016
De Top-5 ziet er als volgt uit:

  1. Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling, Geffen
  2. VORM Holding, Papendrecht
  3. Berghege, Oss
  4. HSB, Volendam
  5. Nijhuis Bouw, Rijssen

b&b info volgt sinds 2004 de financiële prestaties van grote en middelgrote b&u bouwbedrijven op de voet. Naast de bestaande Top-rankings, heeft b&b info de ‘Krachtigste Index’ gelanceerd op basis van 150 bedrijven. Het krachtigste bedrijf scoort het hoogst op de criteria bedrijfsgrootte, rendement, liquiditeit, solvabiliteit en stabiliteit. De complete Krachtigste Index is terug te vinden op de b&u website (via www.benbinfo.nl). Voor toegang is een b&u compleet abonnement nodig.

Krachtigste Index b&u
De Krachtigste Index geeft de krachtigste bedrijven van de Nederlandse b&u branche weer. Voor de bepaling van het krachtigste bedrijf zijn de bovenstaande criteria vertaald naar de kengetallen omzet, aantal medewerkers, netto werkkapitaal, operationele marge, netto marge en solvabiliteit. Gezien het sterk projectmatige karakter van de b&u branche wordt daarnaast ook voor elk van deze kengetallen het gemiddelde over de afgelopen 4 jaren genomen.

Het unieke is dat de index is samengesteld uit de resultaten van 150 grote en middelgrote b&u bouwbedrijven in Nederland. De resultaten van de bedrijven zijn hierdoor goed vergelijkbaar.

Verantwoording
Een bedrijf krijgt punten toegekend op elk van de 6 kengetallen (het maximaal aantal punten voor de hoogste positie teruglopend naar 1 punt voor de laagste positie in de betreffende kengetal ranking). Per kengetal behaalt een bedrijf 2 scores (voor boekjaar 2016 en voor het gemiddelde over de afgelopen 4 jaren). Het resulterende percentage van een bedrijf is het gescoorde puntentotaal gedeeld door het totaal te behalen aantal punten. Er is een digitaal rapport van de Krachtigste Index b&u 2016 op aanvraag beschikbaar. Dit rapport geeft naast de Top-5 rangschikking, ook van ieder bedrijf actuele bedrijfsprofielen en de onderliggende scores op de kengetallen.

over b&b info
b&b info is de enige bedrijfsinformatie aanbieder in Nederland die zich richt op diverse branches in de bouw en installatietechniek. Binnen deze branches (b&u, infra, onderhoud & renovatie, projectontwikkeling en installatietechniek) volgt b&b info de grote en middelgrote bedrijven sinds 2004 op de voet. De informatie is alleen verkrijgbaar door het afsluiten van een abonnement. Er zijn twee soorten abonnementen: het compleet abonnement exclusief voor directies van de middelgrote branche bedrijven en het profiel abonnement speciaal voor toeleveranciers van de branche.

BizPress.nl