Trotec Laser breidt het assortiment van de Galvo markeerlasers uit met een nieuwe laserbron


Trotec presenteert een nieuwe laserbron voor sneller markeren en graveren van metalen en kunststoffen

Haaksbergen, 1 februari 2018. Trotec heeft haar assortiment van de SpeedMarker Galvo markeerlasers uitgebreid met een andere laserbron. De 100 Watt laserbron is met succes getest vorig jaar in samenwerking met industriële klanten. Nu is de bron beschikbaar in de serie. Nadat MOPA succesvol geïntroduceerd is, eind 2016, gebruikt Trotec deze technologie met de 100 Watt laser.

Beter resultaat voor sneller markeren
De SpeedMarker markeerlasers zijn nu beschikbaar met meer vermogen. De nieuwe laserbron heeft een vermogen van 100 Watt, het dubbele van het voorheen beschikbare vermogen. Voor de klanten van de lasersysteemfabrikant betekent dit meer efficiëntie, aangezien een hoger vermogen significant snellere laserbewerkingstijden mogelijk maakt.  Aan de ene kant betekent dit kortere cyclustijden voor traditionele markeringen en aan de andere kant kunnen er sneller diepere gravures in metaal worden gecreëerd. Vooral in industrieën waar robuuste en duurzame markeringen van zwaarbelaste onderdelen een vereiste zijn, verdient het hogere laservermogen zich snel terug. Bijvoorbeeld voor applicaties in de automobielindustrie, vliegtuigtechnologie, verspaningstechnologie, mijnbouw en in gerelateerde toeleveringsindustrieën.

 

Trotec vertrouwt op MOPA technologie
Met de introductie van de 100 Watt laserbron vertrouwen we op de bewezen MOPA-technologie. Met de instelbare pulsduur biedt de laser meer toepassingsmogelijkheden en kan daarom worden gebruikt voor het markeren en graveren van metalen en vele soorten kunststoffen. Natuurlijk zijn alle voordelen van de conventionele fiber laser ook van toepassing op de MOPA-lasers: onderhoudsvrij, lange levensduur, luchtgekoeld, prestatie stabiliteit en hoge efficiëntie.

Deze nieuwe laserbron is beschikbaar voor de SpeedMarker 700 en SpeedMarker 1300 laserworkstations en OEM SpeedMarker FL. Om de juiste instelling voor elke toepassing en markering mogelijk te maken, zoals bij de andere laserbronnen van de SpeedMarker serie, zijn vijf verschillende optieken en dus vijf verschillende markeervelden beschikbaar.

Over Trotec Laser:
Trotec is een internationale producent van pasklare laseroplossingen met een breed gamma van toepassingen; van lasergraveren en -snijden tot industrieel markeren. De hoge kwaliteit van de uitgebreide lijn van lasergraveer-, lasersnij- en lasermarkeermachines, gecombineerd met de ongeëvenaarde service, hebben Trotec gemaakt tot één van de toonaangevende producenten van computergestuurde laserapparatuur en markeringssystemen. De machines van Trotec zijn in meer dan 90 landen over de wereld verkocht.

…………………………………………………………………………………………..


Verdere informatie:

Marloes Middelkamp

E-Mail: marloes.middelkamp@troteclaser.com

Tel: +31 (0)535741515

Trotec Laser BV

Tolstraat 21A

7482 DC Haaksbergen

http://www.troteclaser.com

Het bericht Trotec Laser breidt het assortiment van de Galvo markeerlasers uit met een nieuwe laserbron verscheen eerst op Persberichten.biz.

BizPress.nl