Trends uit recreatieland vertaald naar vakantiewoning van de toekomst

Trends in recreatieland 

Verhuurorganisatie Hogenboom Vakantieparken constateerde de afgelopen jaren een aantal trends in recreatieland. Zo is er een groeiende vraag naar groepsaccommodaties die geschikt zijn voor drie-generatie-vakanties. Een andere trend is de vraag naar luxe en comfort: de vakantiewoning moet de thuissituatie overtreffen. Veel ruimte en voldoende privacy zijn tegenwoordig een pre. Dit betekent met de hele familie er tussen uit zijn zonder elkaar voor de voeten te lopen. Een derde trend is de toenemende vraag naar wellness faciliteiten in en nabij de recreatiewoning. 

Hotelkamer concept 

Wat de vakantiewoning van de toekomst onderscheidt van een doorsnee vakantiewoning is het hotelkamer concept. Dit wil zeggen dat iedere slaapkamer is voorzien van een eigen badkamer met luxe sanitair en een separaat toilet. Hierdoor zijn er als het ware hotelkamers ontstaan in de vakantiewoning. Deze hotelkamers bieden gasten de gewenste privacy, terwijl ze ook gezellig kunnen samenkomen in de riante leefruimtes. De wellness voorzieningen bevinden zich, net als de meeste hotelkamers, op de eerste verdieping en geven een toegevoegde waarde aan de vakantiewoning en het verblijf van eigenaar en gasten.

Eifelpark Kronenburger See

De vakantiewoningen van de toekomst worden gebouwd op Eifelpark Kronenburger See, in de Duitse Eifel. De verkoop en bouw zijn inmiddels gestart. Dit betekent dat de woningen eind 2010 reeds voor verhuur c.q. eigen gebruik beschikbaar zullen zijn. Een modelwoning is momenteel al geopend voor het publiek.

Over Vakantie Makelaar 

Vakantie Makelaar is dé specialist in recreatief vastgoed. Vakantie Makelaar richt zich puur op de recreatiemarkt en beschikt over een breed koopaanbod van bestaande en nieuwe vakantiewoningen op recreatieparken in binnen- en buitenland.

BizPress.nl