TOTAL Pensioenfonds werkt aan herstelplan

Deze door het Ministerie van Sociale Zaken aangekondigde maatregel treft mogelijk ook de Stichting TOTAL Pensioenfonds Nederland. De aankondiging dat mogelijke pensioenkortingen bij een te lage dekkingsgraad niet meer mogen worden doorgeschoven naar latere jaren is van directe invloed op het eerder door De Nederlandsche Bank goedgekeurde herstelpan van de Stichting TOTAL Pensioenfonds Nederland.

Dit in 2009 goedgekeurde herstelplan is gebaseerd op een herstelperiode van vijf jaar. Na vijf jaar was de dekkingsgraad van de Stichting TOTAL Pensioenfonds Nederland voorzien om uit te komen op de minimale dekkingsgraad van 104%.  Het herstelplan voorzag in vier kortingen uitgesmeerd over de herstelperiode van 5 jaar. Tot op heden konden deze kortingen worden vermeden omdat de financiële situatie van de Stichting TOTAL Pensioenfonds Nederland voldoende verbeterde. Door het besluit van het Ministerie van Sociale Zaken kunnen de geplande kortingen waarschijnlijk niet meer worden uitgesteld.

Total heeft met haar sociale partners afgesproken de huidige problematiek in kaart te brengen en te gaan praten over mogelijke oplossingen. 

Overleg met De Nederlandsche Bank over de nieuwe spelregels is op korte termijn voorzien

BizPress.nl