Ticketveiling viert succes met voetbal & entertainment

Ticketveiling.nl is vandaag precies drie maanden live en behoort tot de meest populaire veilingsites van Nederland. ,,Het succes heeft ons verrast”, zegt commercieel directeur Lenneke Heijmans. Het bedrijf speelt in op het succes door partnerships aan te gaan met grote partijen op het gebied van voetbal en entertainment. ,,We trekken veel bezoekers en dat is voor aanbieders interessant.”

Ticketveiling is volop in ontwikkeling. Onlangs is een grote deal gemaakt met Simpel. ,,Deze partij is sponsor van FC Utrecht, Roda JC en Vitesse. We gaan namens Simpel een groot aantal toegangsbewijzen voor wedstrijden van deze clubs veilen. Supporters bepalen bij ons dus zelf wat ze voor hun kaartje betalen.” Ook als het gaat om entertainment worden grote stappen gemaakt, benadrukt Heijmans. ,,We zijn bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met EJB Entertainment. Deze partij produceert grote shows, waaronder The Queen Experience, The Soul of Motown en Hair. Toegangsbewijzen voor deze producties worden via Ticketveiling aangeboden aan de consument.” Ze zegt dat de site tevens de plek bij uitstek is om kaartjes voor kerstcircussen te bemachtigen. ,,We bieden kaarten aan voor de mooiste kerst- en wintercircussen in alle delen van het land. Ideale shows voor de naderende kerstvakantie.” Heijmans verwacht de komende maanden nog verder te groeien. ,,Consumenten zijn in steeds mindere mate bereid om de reguliere prijs voor een toegangsbewijs te betalen. Wij spelen daarop in. Bovendien staat onze site vol met leuke producties die op een effectieve manier onder de aandacht gebracht worden van het publiek. Ik schat in dat de komende maanden het aantal bezoekers per dag zal verdubbelen.”

Content

In de markt werd kritisch naar de lancering van Ticketveiling gekeken, zegt Heijmans. ,,De concurrentie is fors. Het was daarom belangrijk voor ons om direct vanaf de start te zorgen voor een goede campagne en een inhoudelijk sterke site.” Ze doelt dan vooral op content. ,,Het heeft geen zin om reclame te maken voor een veilingwebsite als consumenten vervolgens nergens op kunnen bieden. We hebben daarom vanaf het begin de focus gelegd op het werven van aanbieders.” Op Ticketveiling worden tickets voor onder meer shows, musicals, concerten, wellness en events per opbod verkocht. ,,Alle subrubrieken moeten voortdurend goed gevuld zijn.” Een team van ervaren accountmanagers zorgt er volgens Heijmans voor dat dit het geval is. ,,We zijn creatief als het gaat om de deals en hanteren realistische commissiepercentages. Zowel voor ons als voor de aanbieders moet een samenwerking interessant zijn. Die benadering heeft succes.” Ook de uitvoerige reclamecampagne speelt daarbij een rol. ,,Onze marketingcampagne is landelijk en bestaat uit onder meer commercials op radio en televisie, advertenties in printmedia en outdoor. Aanbieders profiteren mee van deze exposure.”

BizPress.nl