Succesvoorstelling Nobody Home vanaf april op tournee

‘Iedereen in Nederland die zich met vluchtelingenproblematiek en migratie bezighoudt – en wie doet dat niet? – zou dit stuk moeten zien.’ aldus Arnon Grunberg over Nobody Home in de Volkskrant vorig jaar. Vanaf 6 april 2016 krijgt iedereen die mogelijkheid, want de succesvoorstelling van Daria Bukvi?, Saman Amini, Majd Mardo en Vanja Rukavina gaat op tournee door heel Nederland. Vorig jaar waren alle voorstellingen uitverkocht en ook nu gaat de kaartverkoop hard!

In 1989 worden vier kinderen geboren in een veilig bed. Eentje in Iran, eentje in Syrië, twee in Bosnië. In de daaropvolgende elf jaar vluchten ze stuk voor stuk naar Nederland. In 2009 ontmoeten ze elkaar op de Toneelacademie in Maastricht. Vijf jaar later vertellen ze hun onwaarschijnlijke levensverhalen in Nobody Home.

Theatermakers Daria Bukvi?, Saman Amini, Majd Mardo en Vanja Rukavina gaan samen met hun families op zoek naar de wortels van hun bestaan in Nederland. Een land waarin de afgelopen twintig jaar het vluchtelingenbeleid drastisch veranderde en de dynamiek tussen wij en zij voortdurend onderhevig is aan de waan van de dag. Vanuit het land van herkomst naar het asielzoekerscentrum, vanuit de toneelschool naar het podium.

Nobody Home is een ontroerend, kritisch en humoristisch portret van een jonge generatie gevluchte theatermakers die in het theater hun thuis proberen te vinden. De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015 en behoorde daarmee tot de elf beste voorstellingen van seizoen 2014-2015.

Tournee wo 6 april t/m zo 5 juni 2016 door heel Nederland.

BizPress.nl