Stop uw spaarloon in de spouwmuur

Spouwmuurisolatie voor een rijtjeswoning kost gemiddeld 990 euro en bespaart jaarlijks 310 m3 gas. Na twintig jaar is de besparing in geld opgelopen tot 5.000 euro. Op de beurs groeit een bedrag van 990 euro in twintig jaar naar 3.200 euro als de waarde van de aandelen gemiddeld zes procent per jaar stijgt. Het bedrag twintig jaar op de bank zetten geeft een groei naar 2.200 euro op een depositorekening met vier procent rente.

Het maximale bedrag aan spaarloon dat half september vrijkomt, is meer dan voldoende voor het isoleren van de spouw van een rijtjeshuis of hoekwoning. Wie een vrijstaande woning heeft en de spouw laat isoleren, hoeft met vier jaar spaarloon in de hand nauwelijks nog bij te leggen. Na isolatie van dit type woning is de besparing op gas het hoogst. De meeste woningeigenaren schatten de kosten voor spouwmuurisolatie veel te hoog in, blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal. De besparingen worden juist onderschat.

De besparing met spouwmuurisolatie baseert Milieu Centraal op het stijgen van de gasprijs met vier procent per jaar. Als de gasprijs twintig jaar lang gelijk zou blijven, is de opbrengst van de investering in de spouwmuur van een rijtjeshuis nog altijd 3.400 euro. Een huiseigenaar die investeert in spouwmuurisolatie krijgt er naast lagere maandlasten meer comfort voor terug. 

Vanaf half september voeren Milieu Centraal en Meer Met Minder campagne voor spouwmuurisolatie onder het motto ‘Met spouwmuurisolatie zit u er warm bij’.
Links:

BizPress.nl