Stichting Vluchteling wil minder, minder, minder vluchtelingen


‘Minder, minder, minder vluchtelingen,’ daarmee lanceert Stichting Vluchteling haar nieuwe campagne, die vandaag van start is gegaan. Met deze slogan roept de stichting op tot een open en constructief gesprek over vluchtelingen. “Het debat in Nederland over vluchtelingen is verhard en heeft weinig meer met de realiteit te maken, dát moet anders,” aldus Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling.  

De stichting is zich ervan bewust dat deze campagne schuurt, maar hoopt zo de beroemde uitspraak ‘minder, minder, minder’ een positieve draai te kunnen geven. “Minder vluchtelingen, daar kan je toch niks op tegen hebben?” zegt Ceelen.

De petitie gekoppeld aan de campagne vraagt om minder polarisatie, minder onwaarheden, minder stemmingmakerij en minder stigmatisering in het debat. En om veel minder mannen, vrouwen en kinderen die wereldwijd op drift geraakt zijn, inmiddels 65,6 miljoen.

Momenteel wordt 84 procent van de vluchtelingen opgevangen in de eigen regio. Vaak arme buurlanden, die zelf niet de mogelijkheid hebben om hun eigen bevolking te ondersteunen, laat staan vluchtelingen. “Daarom steunt Stichting Vluchteling de mensen dáár. Maar dan moet dat wel op een humane manier gebeuren, en niet in de vorm van een Turkijedeal, waardoor vluchtelingen nu muurvast zitten en geen perspectief hebben,” betoogt Ceelen. “We moeten deze mensen beschermen, in plaats van ze op te sluiten in oorlogen of ellendige opvanglocaties.”

Stichting Vluchteling verleent levensreddende noodhulp in grote humanitaire crises. Ze is actief in 25 landen, waar ze de gezondheid, veiligheid, onderwijs, economisch welzijn en zelfredzaamheid van vluchtelingen en ontheemden verbetert. De stichting verleent noodhulp voornamelijk in Azië, Afrika en het Midden-Oosten, en werkt daarin nauw samen met haar partner het International Rescue Committee (IRC), een van de grootste en meest ervaren hulporganisaties ter wereld.

Teken de petitie op mindervluchtelingen.nl.

BizPress.nl