Station Antwerpen-Centraal verkozen tot mooiste station van Europa

StedenTripper.com verzamelde de meningen van 1.139 bezoekers van de website, waarbij fotosets van twintig vooraf geselecteerde stations werden getoond. Liefst 48% van de ondervraagden plaatse het 105 jaar oude Station Antwerpen-Centraal hierbij op de eerste plaats. Met name de ligging, de voorgevel en de vele authentieke historische elementen vielen in de smaak van de ondervraagden.

“De overmacht waarmee het station van Antwerpen won verbaasde ons enigszins”, aldus onderzoeker Erik Lammers van StedenTripper.com, “maar het is natuurlijk een prachtig treinstation. Ook de vijfde plaats van het station van Helsinki is enigszins verassend, maar gezien de schitterende architectuur in Art Nouveau-stijl ook zeker terecht”.

Andere stations die in de smaak van de respondenten vielen waren onder meer Berlin Hauptbahnhof (Berlijn) en het futuristische station Luik-Guillemins, net als het winnende station eveneens in België. De volledige uitslag is te vinden op http://www.stedentripper.com/blog/mooiste-europese-stations/

Onderzoeksmethode:
Gedurende een periode van twee maanden kregen bezoekers van StedenTripper.com steeksproefgewijs het verzoek hun mening te geven over twintig Europese treinstations. De twintig stations waren vooraf geselecteerd door de redactie van StedenTripper.com. De 1.139 bezoekers die meewerkten aan het onderzoek kregen fotosets met 6 foto’s van ieder station te zien, met daarbij de vraag deze naar hun eigen smaak te rangschikken. Station Antwerpen-Centraal kwam hierbij als populairste station naar voren.

Over StedenTripper.com:
StedenTripper.com is een non-profitwebsite met bestemmingsinformatie over 52 Europese steden. De vrijwilligers van StedenTripper houden ook een weblog bij, op http://www.stedentripper.com/blog/.

 

BizPress.nl