Stagecoach voorkomt uitval mbo’er

De leerlingen volgen een mbo-opleiding van de twee laagste mbo-niveau’s op het ROC van Hilversum. Door de extra steun van de stagecoach wordt de kans op een succesvolle stage en het afronden van hun opleiding groter.

Miscommunicatie
Generatie- en cultuurverschillen kunnen tijdens de stage, vooral bij deze groep jongeren, leiden tot miscommunicatie. De stagecoach is een adviseur van ECABO en helpt om vroegtijdig kleine problemen te signaleren en op te lossen.

Sollicitatietrainingen
Naast de extra begeleiding volgen de leerlingen sollicitatietrainingen en worden ze begeleid in het schrijven van sollicitatiebrieven. De stagebegeleiders van de leerlingen volgen een workshop van ECABO over jongerencultuur. De workshop helpt hen beter met hun stagiairs te communiceren.

Over ECABO
ECABO coördineert landelijk diverse projecten waarbij extra stagebegeleiding voor leerlingen van niveau 1 en 2 van het mbo centraal staat. Als kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen verbindt ECABO beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op stages (praktijkleren), competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders.

 

BizPress.nl