Snelheidsverhogingen maken internet via satelliet ideaal alternatief

ASTRA2Connect: hogere snelheid tegen lagere kosten

Aantrekkelijk alternatief voor UMTS en ADSL

Ideale oplossing voor buitengebied en zakelijke markt

Hilversum/Leusden, 30 november 2011

ASTRA2Connect, de breedbandoplossing van satellietbedrijf SES, wordt een steeds aantrekkelijker alternatief voor UMTS en ADSL. Dit is te danken aan een stapsgewijze verhoging van de internetsnelheid naar 10 Mbps en een verlaging van het maandabonnement.

Met name in gebieden en situaties waar de dekking van ADSL en UMTS achterblijft, wordt ASTRA2Connect daarmee een interessante oplossing voor zowel consument als zakelijke gebruiker. ASTRA2Connect is bovendien direct beschikbaar, want de benodigde investeringen in het satellietnetwerk zijn al gedaan.

ASTRA2Connect wordt in Nederland en België aangeboden door provider Hertzinger uit Leusden. De snelheidsverhoging naar 10 Mbps zal Hertzinger begin 2012 doorvoeren, met op 1 december een tussendtijdse verhoging naar 6 Mbps. Het maandtarief wordt daarbij verlaagd naar slechts 28 euro.

Als onderdeel van de nieuwe propositie, kan de ASTRA2Connect-abonnee kiezen uit een volumepakket van twee, vier, zes of acht Gigabyte en kan die desgewenst online verder uitbreiden. ASTRA2Connect biedt tevens het voordeel dat gebruikers tussen 23:00 en 7:00 uur onbeperkt kunnen internetten in de zogenaamde Freezone; de verbruikte Megabytes worden niet van het saldo afgetrokken.

Bill Wijdeveld, Managing Director ASTRA Benelux: “Met name voor regio’s waar de dekking van UMTS en ADSL tekortschiet en de uitrol van glasvezel niet rendabel blijkt te zijn, is ASTRA2Connect een betrouwbaar en betaalbaar alternatief. ASTRA2Connect sluit daarmee ook naadloos aan bij de wens van Europees Commisaris Neelie Kroes om in de buitengebieden van de Europese Lidstaten een adequate breedbandoplossing te bieden.”

Pieter Hertzinger, CEO en eigenaar van Herzinger, stelt: “Naast consumenten maken ook steeds meer bedrijfssectoren en overheidsinstanties gebruik van ASTRA2Connect: hulpdiensten, agrariërs, binnenschippers en de recreatieve markt. Daarnaast bedienen wij ook zakelijke gebruikers die behoefte hebben aan een betrouwbare en betaalbare back-up oplossing, die volledig onafhankelijk is van de bestaande infrastructuur. Met de snelheidsverhoging en prijsverlaging bieden wij deze doelgroepen een volwaardig product in een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.”

BizPress.nl