Rutte en Maxima bedanken ondernemers voor lef [RECHTENVRIJE VIDEO]


Nederland viert massaal tweede Dag van de Ondernemer

 

HM Koningin Máxima die een bezoek brengt aan het Delftse bedrijf Octatube en minister-president Mark Rutte die drie ondernemers ontvangt in het Torentje. Het zijn enkele van de hoogtepunten van de Dag van de Ondernemer, die vandaag voor de tweede keer op initiatief van MKB-Nederland is gevierd om ‘gewone’ ondernemers te bedanken voor hun buitengewone bijdrage aan economie, werkgelegenheid en welzijn.

Met werkbezoeken van landelijke politici, burgemeesters en wethouders, ondernemersbijeenkomsten en vele andere activiteiten op ruim honderd locaties in het land zijn  ondernemers vandaag in het zonnetje gezet. “En dat komt hen toe”, zegt voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland. “Ondernemers opereren voor eigen rekening en risico, zijn ook van ongekende waarde voor de leefbaarheid in gemeenten, voor het voortbestaan van sportclubs en tal van andere maatschappelijk relevante organisaties. Zij verdienen het om op een ‘eigen’ dag deze waardering te krijgen.”

Van Straalen is er trots op dat politici, gemeenten, branche- en andere organisaties in groten getale gehoor hebben gegeven aan de oproep van MKB-Nederland om op welke wijze dan ook een bijdrage aan de Dag van de Ondernemer te leveren en ondernemers te bedanken.

Koningin Máxima bracht in de ochtend een bezoek aan het familiebedrijf Octatube in Delft. Dat deed zij in haar hoedanigheid als lid van Comité voor Ondernemerschap en Financiering, dat hier zijn  Jaarbericht ‘de Staat van het mkb’ presenteerde. Het onderzoek werd in Delft overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.

Minister-president Mark Rutte ontving ter gelegenheid van de Dag van de Ondernemer drie ondernemers in het Torentje op het Binnenhof en minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel bracht een werkbezoek aan Robot Care Systems in Den Haag.

Een greep uit de werkbezoeken en andere activiteiten:

·         Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken: verschillende mkb-bedrijven in Leiden en Amstelveen;

·         President-commissaris Marjan van Loon van Shell: kassenbouwer in Monster;

·         SP-fractievoorzitter Emiel Roemer: metaalbedrijf in het noorden van het land;

·         CDA-kamerlid Agnes Mulder: bedrijf in bloemkunst en interieurbeplanting in De Lier;

·         President Klaas Knot van DNB: winkel in Amsterdam;

·         SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf: horeca-onderneming in Woerden;

·         D66-Kamerlid Matthijs Sienot: hotel in Delfstrahuizen;

·         VVD-Kamerlid Bente Becker: metaalbedrijf in Schiedam;

Zie voor alle werkbezoeken: http://www.dagvandeondernemer.nl/zij-steunen-onder…

Lokale activiteiten

Ook steeds meer gemeenten spannen zich in om hun lokale ondernemers op de Dag van de Ondernemer in het zonnetje te zetten; met ondernemersontbijten, taart, bloemen, bedankadvertenties in lokale media, workshops voor ondernemers en nog veel meer.

Zie voor alle activiteiten:

http://www.dagvandeondernemer.nl/activiteitenagend…

Het door ANP Pers Support gemonteerde videopersbericht is hier te vinden:

Bekijken/Embedden: YOUTUBE-LINK

Het ruwe HD beeldmateriaal is eenvoudig van onze ftp-server te downloaden:

-Gebruik de link Videodistribution.anp.nl in uw FTP-programma, of ga naar ftp://videodistribution.anp.nl in uw browser

-Login: anpinopdracht
-Pass: anpinopdracht

* Op het aangeboden videomateriaal berust copyright van ANP Pers Support. Het videomateriaal mag gratis en rechtenvrij worden geplaatst, gemonteerd en uitgezonden voor redactionele doeleinden in de context van dit onderwerp, zonder verplichte vermelding van de bron ANP Pers Support.

BizPress.nl