Regionale omroepen verlengen contract met het ANP

RIJSWIJK – Alle 13 publieke regionale omroepen (ROOS) verbinden zich opnieuw aan het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Beide zijn al jarenlang vaste partners en vervolgen de samenwerking. Het ANP, verantwoordelijk voor een constante stroom nieuws, foto’s, video’s, agendering en verkiezingsuitslagen, is blij met deze verlengde samenwerking.

„Deze overeenkomst met ROOS geeft vertrouwen en is gebaseerd op een gezond partnerschap”, aldus Guido van Nispen, CEO van het ANP. „Het ANP kan zich zo volledig blijven richten op handhaving en verbetering van de service voor alle mediabedrijven.”
ANP-hoofdredacteur Marcel van Lingen benadrukt dat deze verlengde verbintenis bijzonder is. ,,De regionale omroepen moeten bezuinigen. Het is mooi als er dan toch een stevige overeenkomst ligt.”

Marcel Oude Wesselink, directeur/hoofdredacteur van RTV Oost en voorzitter van de vergadering van hoofdredacteuren ROOS, beaamt dat. ,,De ervaringen met het ANP zijn goed, door de collectiviteit is de prijs scherp. De keuzemogelijkheden binnen het aangeboden ANP-pakket maken service op maat mogelijk. Voor beide partijen is het een mooie deal.”

Over het ANP
Iedereen kent het ANP. Het Algemeen Nederlands Persbureau bestaat sinds 1934 en levert jaarlijks honderdduizenden nieuwsberichten, foto’s, radiobulletins en video’s. Nederlandse media hebben langjarige relaties met het ANP. Daarnaast werkt het ANP nauw samen met de grote internationale nieuwsagentschappen. Een snel groeiend aantal bedrijven, organisaties en overheidsdiensten zet het ANP in voor mediadistributie, mediamonitoring, strategische analyses, content-creatie en andere services. Check www.anp.nl voor een overzicht van de producten en diensten van het ANP.

BizPress.nl