Race of the Classics wederom te kampen met harde wind

Zullen de magen van meer dan vierhonderd studenten sterk genoeg zijn om windkracht zeven en de metershoge golven te doorstaan?

Na vertrek maandag uit de Rotterdamse Veerhaven, werd koers uitgezet naar Ipswich, Engeland. De wind stond in eerste instantie goed genoeg voor de oversteek. Echter na de start, ging de wind volledig liggen. Op een spiegel dobberden negentien schepen op de Noordzee met een prachtige heldere zonsondergang. Met de stroming mee had de v loot een gemiddelde snelheid van twee knopen. Echter met de stroming tegen, ging deze snelheid al snel richting de nul knopen. ‘s Ochtends vroeg werd besloten af te wijken van het oorspronkelijk plan en naar Vlissingen af te buigen.

Na met negentien tallships door de sluizen heen te gaan, werden de eerste biertjes getapt en de geluidsinstallaties aangesloten. Prachtig weer en een goede sfeer, zorgen voor een heerlijke middag in de haven. Na een mooie avond is het tijd om de Noordzee weer tegemoet te varen.

Met een windkracht van zeven à acht en een golfhoogte van gemiddeld twee meter hoog, staat in tegenstelling tot de eerste dag een harde wind op ons te wachten. Door deze harde wind en de windrichting is Ipswich helaas van de baan, maar zullen we nu koers zetten richting Scheveningen. Een haven die de vloot al regelmatig heeft aangedaan afgelopen edities en dus uitermate geschikt is voor negentien tallships.

BizPress.nl