PwC vaart voor achtste keer mee met botenparade Pride Amsterdam


PwC vaart aanstaande zaterdag voor de achtste keer mee met de Canal Parade van Pride Amsterdam. Voor het derde jaar op rij doet de accountants- en adviesorganisatie dit met een eigen boot. Sinds 2016 is PwC ook sponsor van Pride Amsterdam.

“PwC vindt diversiteit en inclusiviteit belangrijk. Wij vinden het belangrijk dat o.a. LHBT’ers zich bij ons vrij en veilig voelen. Door sponsor te zijn van Pride Amsterdam en mee te varen tijdens de Canal Parade, uiten wij dit”, zegt Marc Borggreven, bestuurslid van PwC en verantwoordelijk voor Human Capital.

Heroes

Het ontwerp van de boot is gelinkt aan PwC’s permanente bewustwordingscampagne: Be Yourself @ Work en aan het Pride Amsterdam thema van dit jaar: Heroes. PwC zet op de boot haar interne Heroes in het zonnetje: collega’s die zich inzetten voor diversiteit en een rolmodel zijn. PwC’ers konden elkaar hiervoor nomineren.

Dat PwC’ers van het GLEE-netwerk: Gays, Lesbians and Everyone Else meevaren is duidelijk. De andere diversiteitsnetwerken van PwC zijn echter ook vertegenwoordigd op de boot: het vrouwennetwerk, multiculturele netwerk en netwerk van PwC’ers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast Nederlandse, varen dit jaar ook Belgische, Duitse, Engelse, Oostenrijkse, Turkse en Zwitserse PwC’ers mee.

PwC heeft dus veel verschillende mensen op haar boot. “De moeite nemen om elkaar te begrijpen en de waarde her- en erkennen die een ieder toevoegt, zijn voor ons essentieel. Waardering krijgen en je betrokken voelen, niet ondanks maar dankzij de verschillen”, aldus Marc Borggreven, die zaterdag ook aanwezig is bij de feestelijke botenparade.

De 22e editie van Pride Amsterdam vindt plaats van 28 juli tot en met 5 augustus.

BizPress.nl