Prins Claus Prijzen 2017 uitgereikt in Amsterdam


Tijdens een huldigingsceremonie in het Koninklijk Paleis in Amsterdam heeft ZKH Prins Constantijn vandaag zeven Prins Claus Prijzen uitgereikt voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van cultuur en ontwikkeling. Aanwezig waren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, Prinses Beatrix, Prinses Mabel en Prinses Laurentien.

De Grote Prins Claus Prijs werd uitgereikt aan twee laureaten: Vincent Carelli (Brazilië), filmmaker en activist, die zich inzet voor de inheemse bevolking en Ma Jun (China), ontwerper van nieuwe media en milieuactivist. De vijf overige Prins Claus Prijzen gingen naar documentairemaker Khadija Al-Salami (Jemen), kunstvereniging L’Art Rue (Tunesië), wetenschapper en milieudeskundige Brigitte Baptiste (Colombia), visueel kunstenaar Amar Kanwar (India) en architect Diébédo Francis Kéré (Burkina Faso).

Prins Constantijn, erevoorzitter van het Prins Claus Fonds: ‘Het Prins Claus Fonds beloont de excellentie en creativiteit van bijzondere personen en organisaties. We hopen dat met deze prijs de impact van de laureaten op hun gemeenschap en de wereld in het algemeen vergroot wordt doordat ze een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen.’

Meer informatie over de Laureaten van 2017: princeclausfund.org

De huldigingsceremonie werd opgeluisterd met een speciaal voor deze gelegenheid gecreëerd optreden van danser en choreograaf Faustin Linyekula. Linyekula is oprichter van Studios Kabako en Laureaat van de Grote Prins Claus Prijs in 2007 (Democratische Republiek Congo).

Luister naar hun verhalen

Op 7 december a.s. zullen de zeven Laureaten van de Prins Claus Prijzen hun verhaal vertellen tijdens een openbaar event in het Compagnietheater in Amsterdam: Louder than Words: Global Leaders on the Frontline of Culture. Ikenna Azuike, host van ‘What’s up Africa?’ op BBC World News leidt een inspirerende avond over cultuur en impact. Aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie en reserveringen: compagnietheater.nl

Over de Prins Claus Prijzen

De Prins Claus Prijzen worden toegekend voor uitzonderlijke verdiensten op het gebied van cultuur en ontwikkeling, met name in gebieden waar de middelen of mogelijkheden tot culturele expressie en creatieve productie beperkt zijn en behoud van cultureel erfgoed in het geding is. Alle Prins Claus laureaten worden in de komende maanden ook in eigen land gehuldigd.

Over het Prins Claus Fonds

Het Prins Claus Fonds zet zich in voor een inclusieve samenleving, waarin cultuur gedijt. Om dat te bereiken steunt het Fonds visionaire personen en organisaties die een voortrekkersrol vervullen in het culturele veld en in de bescherming van cultuur, verbindt hen met elkaar en maakt ons deelgenoot van hun werk, visie en verhalen.

BizPress.nl