Populaire mobiele game Angry Birds beschikbaar als speeltoestellen

Rovio Entertainment Oy, een van ‘s werelds leidende ontwikkelaars van mobiele games en Lappset Group Oy, fabrikant van speeltoestellen, hebben overeenstemming bereikt over een wereldwijde samenwerking voor de lancering van Angry Birds speelplekken. Volgens de overeenkomst met Rovio gaat Lappset speeltoestellen produceren geïnspireerd op de Angry Birds figuren. De eerste Angry Birds speelplekken ter wereld worden volgend jaar in Rovaniemi en Espoo in Finland geplaatst. Lappset speeltoestellen wordt in Nederland exclusief vertegenwoordigd door Yalp.

“De speelplekken sluiten perfect aan bij de Angry Birds-wereld en onze manier van denken,” aldus de Mighty Eagle van Rovio, Chief Marketing Officer Peter Vesterbacka.
“We ontwikkelen een dienst die de digitale en de fysieke wereld samenbrengt op een niet eerder vertoonde manier. De populariteit van Angry Birds is niet beperkt tot een bepaalde leeftijdscategorie, geslacht of sociale groepering en de speelplekken zullen zo worden opgezet dat ze voor echt iedereen, overal ter wereld interessant zijn.
Algemeen directeur Juha Laakkonen van Lappset Group Oy is er verheugd over de samenwerking.

“Werken met Angry Birds zal de mogelijkheden van Lappset in de groeiende Aziatische markt uitbreiden en zal zijn productassortiment ook internationaal versterken. De gezondheid en fitheid van mensen van alle leeftijden wordt verbeterd, terwijl Lappsets potentie om marktleider en meest innovatieve onderneming op zijn terrein te worden, wordt onderstreept. Zorgen dat mensen van alle leeftijden bewegen is extreem belangrijk voor de maatschappij,” aldus Juha Laakkonen.

“Digitalisatie is een megatrend die tevens een breed scala aan fysiek activiteiten mogelijk maakt.”

In totaal worden zo’n twintig Angry Bird speeltoestellen door Lappset ontwikkeld. Het productassortiment kent veertoestellen, schommels, zandbakken en diverse klimtorens met glijbanen. Bekende figuren uit de mobiele game worden in de speeltoestellen verwerkt en de kleurstelling van de toestellen is herkenbaar uit de Angry Birds omgeving. Een uniek nieuw product in het assortiment is een Angry Birds Arcadegame dat buiten in het park kan worden gespeeld.

BizPress.nl