Persbericht: Ziggo maakt vanaf september tv-aanbod in Rotterdam, Hoek van Holland en Rozenburg ZH volledig digitaalUtrecht – Klanten van Ziggo die momenteel analoog via de kabel televisie kijken, maken de komende twee jaar gefaseerd per regio de overstap naar digitale kabel televisie. Na de regio’s Capelle aan de IJssel en Flevoland, is het nu de beurt aan Rotterdam*, Hoek van Holland en Rozenburg (ZH) om deze overstap te maken. Het omzetten vindt plaats in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 september. Ziggo starttein maart 2018 met het tv-aanbod volledig te digitaliseren. Via digitale kabel tv levert Ziggo overal tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar nog gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.

Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal kijken. Dat kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt deze al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog. In dat geval kan de klant via www.ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe om te schakelen. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.

Regio-overzicht

* Rotterdam, Hoogvliet, Rozenburg ZH, Hoek van Holland en Pernis

“Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met >

Lees verder..

BizPress.nl