Persbericht: Zes IoT trends voor het komende jaarDen Haag, 4 januari 2018 – Als er een technologie is die in 2018 relevanter wordt dan ooit, dan is het wel Internet of Things. De marktleiders zullen meer met elkaar gaan samenwerken en door de intrede van kunstmatige intelligentie en machine learning in IoT-platforms zullen er nieuwe bedrijfsmodellen ontstaan.

Bart Schouw, VP Technology and Digital Alliances bij Software AG, beschrijft zes IoT-trends die we het komende jaar kunnen verwachten.

1. Concurrenten moeten samenwerken
IoT-marktleiders realiseren zich steeds meer dat samenwerken belangrijk is om te kunnen blijven innoveren; zelfs concurrenten zoeken elkaar op in deze samenwerking.

De truc om met concurrenten samen te werken zonder afbreuk te doen aan de integriteit en het intellectueel eigendom, is standaardisatie. Gemeenschappelijke standaarden die zijn ontwikkeld door experts met elk hun eigen domeinkennis, komen iedereen ten goede. Het aantal joint ventures zal naar verwachting dan ook verder groeien.

2. Meer dan alleen het verbinden van apparaten
Zonder gebruik te maken van kunstmatige intelligentie en machine learning zullen IoT-platforms niet overleven.

Leveranciers zorgen er daarom voor dat IoT-platforms niet alleen apparaten verbinden en data verzamelen, maar ook geschikt zijn voor data-analyse door middel van kunstmatige intelligentie en machine learning.

3. Afvallers door concurrentie
Er zijn meer dan 300 verschillende IoT-platforms op de markt; van B2B en B2C tot branche-specifieke platforms die gespecialiseerd zijn in dataconnectiviteit en beheer. Komend jaar zullen we de eerste afvallers en overnames tegenkomen – vooral door grote softwarebedrijven en nieuwe joint ventures.

4. Verticaal is het nieuwe horizontaal
Platforms worden meer gespecialiseerd naarmate standaarden en protocollen die adoptie vereenv>

Lees verder..

BizPress.nl