Persbericht: Weten wat je medewerker weetNu het besef doordringt dat kennis van beslissende betekenis is voor het economische succes van een bedrijf, komt ook de kennis van de individuele medewerkers steeds meer op de voorgrond te staan.

Carrières verlopen tegenwoordig niet meer lineair en steeds minder personen werken hun hele leven in het oorspronkelijk ‘gekozen’ beroep. Er wordt van branche gewisseld, waardoor medewerkers ook vaak ervaring uit heel verschillende gebieden meenemen in het bedrijf. Juist deze vak- en detailkennis levert vaak een wezenlijke bijdrage aan het succes van een bedrijf.

Door de snelle veranderingen wordt het moeilijker om overzicht over de aanwezige kennis van alle medewerkers te krijgen en te houden, maar dit overzicht wordt wel een beslissende concurrentiefactor. Met behulp van intelligente oplossingen zoals Insight Engines kunnen gestelde eisen en de aanwezige competenties worden vergeleken om de juist gekwalificeerde persoon snel te vinden. Zo kan de vereiste knowhow op het juiste moment beschikbaar zijn, maar zonder dat iemand volledig doorgelicht wordt.

Insight Engines verbinden kennis van de afdelingen
Bedrijven bestaan meestal uit veel verschillende afdelingen, die weer uit medewerkers met zeer uiteenlopende achtergronden en loopbanen bestaan. Informatie over eerdere werkgevers, branches, takenpakketten etc. bevinden zich echter in de personeelsdossiers. Met een Insight Engine kan deze informatie met talloze andere gegevens worden gecombineerd, omdat alle bedrijfsbronnen aan de Insight Engine gekoppeld zijn. Daarbij wordt zowel gestructureerde als ongestructureerde inhoud zoals afbeeldingen, e-mails etc. meegenomen. De Insight Engine haalt binnen de grenzen van de autorisaties de overeenkomstige gegevens op, analyseert deze en interpreteert de samenhang tussen de gegevens. Zo ontstaat een soort kennisdatabase, die uitsluitend door medewerkers kan worden doorzocht, volledig rekening houdend met de autorisatie. S>

Lees verder..

BizPress.nl