Persbericht: WatchGuard waarschuwt voor kwaadaardige cryptominersDen Haag, 4 juli 2018 – Kwaadaardige cryptominers vormen een groeiend probleem dat voorlopig ook niet verdwijnt. Cybercriminelen zetten deze vorm van malware steeds vaker in voor het illegaal ‘delven’ van cryptomunten. Tot deze conclusie komt WatchGuard Technologies in zijn Internet Security Report over het eerste kwartaal van 2018.

Het rapport is gebaseerd op geanonimiseerde data afkomstig van 40.000 actieve WatchGuard UTM-appliances. Deze apparaten blokkeerden in het betreffende kwartaal ruim 23 miljoen malwarevarianten en 10 miljoen netwerkaanvallen.

Met name opvallend is de malware die werd gestopt met de Firebox-rule ‘Linux/Downloader’. Deze rule detecteert dropper- en downloadprogramma’s die doorgaans verantwoordelijk zijn voor het downloaden en draaien van uiteenlopende malware. In het eerste kwartaal van 2018 was het beeld echter eenzijdiger. In maar liefst 98,8 procent van de gevallen ging het namelijk steeds om dezelfde Linux-gebaseerde cryptominer.

Volgens WatchGuard is cryptomining hard op weg om de top 10 met grootste dreigingen binnen te dringen. “Ons Threat Lab-team heeft meerdere redenen om aan te nemen dat het gebruik van cryptominers gemeengoed wordt onder cybercriminelen”, zegt Corey Nachreiner, chief technology officer van WatchGuard. “Die dominantie zal in het tweede kwartaal verder toenemen.”

Grootste dreigingen
In het Internet Security Report geeft WatchGuard elk kwartaal een update over de actuele cyberdreigingen. Zo wordt in deze editie de recordbrekende DDoS-aanval op GitHub ontleed. Deze aanval had een kracht van 1,35 Tbps. Ook bevat het rapport aanbevelingen om medewerkers, klanten en andere stakeholders te beschermen tegen gegevensdiefstal.

Naast de constatering dat de dreiging van cryptominers toeneemt, zijn dit de belangrijke bevindingen in het rapport over Q1:

  • De Ramnit-tr>

    Lees verder..

BizPress.nl