Persbericht: Waarom beveiliging de basis moet zijn voor printen op kantoorHoofddorp, 2 augustus 2019 – Nu de dreiging van onbevoegde toegang tot gegevens toeneemt, is beveiliging een van de belangrijkste aspecten van de snel veranderende, moderne kantooromgeving. In de nieuwste ‘ Global Print Security Landscape 2019’-analyse benadrukt Quocirca daarom het belang hiervan met betrekking tot de kantooromgeving en de verstrekkende gevolgen die het voor organisaties kan hebben. Konica Minolta, een van de grootste leveranciers in de branche, kaartte deze belangrijke kwestie op het gebied van printerbeveiliging al vroeg aan, zodat er in het uitgebreide product- en serviceportfolio op kon worden ingespeeld.

Tegenwoordig zijn kantoren meer verbonden dan ooit: het aantal randapparaten en multifunctionele printers (MFP’s) dat via IoT edge-technologie met het bedrijfsnetwerk is verbonden, neemt gestaag toe. In combinatie met steeds strengere regelgeving voor databeveiliging staan organisaties onder grote druk om een geschikte verdedigingsstrategie te vinden en uit te voeren. Hoewel ruim 72 procent van de organisaties zich zorgen maakt over beveiligingsschendingen met betrekking tot drukwerk, is slechts 24 procent ervan overtuigd dat hun printinfrastructuur volledig is beschermd. In de analyse legt Quocirca uit dat “bedrijven een proactieve benadering van printbeveiliging moeten hanteren, omdat deze apparaten direct toegang kunnen geven tot bedrijfsnetwerken. Door potentiële kwetsbaarheden van printomgevingen te analyseren, kunnen bedrijven de risico’s beperken zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.”

Omdat Konica Minolta op dit gebied een ervaren partner is, erkent Quocirca dat beveiliging voor het bedrijf “een van de bela>

Lees verder..

BizPress.nl